Τρισδιάστατη Κίνα στην Θεσσαλονίκη

12.04.2010
Η εικαστική πρόταση «Τρισδιάστατη Κίνα: Κινεζική έκθεση σύγχρονης τέχνης» θα εγκαινιαστεί την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 22 Απριλίου, 4.30 μ.μ.) στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Μορκεντάου 1 & Λ.Νίκης.
Η εικαστική πρόταση «Τρισδιάστατη Κίνα: Κινεζική έκθεση σύγχρονης τέχνης» θα εγκαινιαστεί την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 22 Απριλίου, 4.30 μ.μ., στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Πρόκειται για την παρουσίαση τρισδιάστατων καλλιτεχνικών έργων (ζωγραφικά, γλυπτά και δείγματα παραδοσιακής κινεζικής ζωγραφικής) από 8 εικαστικούς. Μεταξύ αυτών ο ζωγράφος Liu Ye, ο εκπρόσωπος της παραδοσιακής φόρμας Xu Lei κι ο γλύπτης Sui Jianguo.

Τα εκθέματα ζωγραφισμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές, τις βασισμένες στο μελάνι και τις νερομπογιές, αλλά και τα λάδια, γλυπτά, βίντεο και κατασκευές, εστιάζουν με τα θέματά τους στην έμπνευση και τις επιρροές του δυτικού πολιτισμού του βασισμένου στην ελληνική κουλτούρα, καθώς και στην επιρροή του σύγχρονου πολιτισμού στην σύγχρονη κινεζική τέχνη. Σκοπός της έκθεσης είναι να ξεναγήσει το κοινό ανοίγοντας τις πύλες του κινεζικού πολιτισμού και παρουσιάζοντας τα σταθερά σύμβολα και θέματα του δυτικού πολιτισμού με τον μοναδικό τρόπο της visual art, απεικονίζοντας έτσι την «τρισδιάστατη» Κίνα μέσα από την προοπτική της visual art.

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της έκθεσης
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραβρεθούν οι Κινέζοι επίσημοι κ.κ. Sun Shoushan, υφυπουργός Γενικής Αρχής Τύπου και Εκδόσεων (GAPP), Luo Linquan, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Chen Qi, εικαστικός καλλιτέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2010.