"Bones are tight" από τον Ανδρέα Κασάπη

11.02.2008
Στην γκαλερί LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Κασάπη με τίτλο Bones are tight.

Στην γκαλερί LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Κασάπη με τίτλο Bones are tight.

Το σύνολο της δουλειάς του είναι μια σειρά ζωγραφικών έργων, εικόνων αναφοράς και ηχητικών εγκαταστάσεων, που στοχεύουν στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην ιδεαλιστική φόρμα και τη σωματική μετουσίωσή της. Η προσπάθειά του να περιγράψει μια σωματικότητα, η οποία τείνει να αποδεσμευτεί από τη φυσική της υπόσταση, πραγματοποιείται μέσα από μια διαδικασία παράθεσης, ακύρωσης και ανασύνθεσης.

Ζωγραφικά έργα σε ξύλο συνυπάρχουν με μια σειρά αναφορικών εικόνων, οι οποίες δεν έχουν επεξηγηματικό χαρακτήρα, αλλά παρατίθενται με βάση την πολιτιστική ταυτοποίηση της εποχής τους όπως αυτή προκύπτει από τα τεχνολογικά μέσα της. Οι εικόνες αυτές τείνουν να χάσουν την θεματική τους και λειτουργούν σαν παιδική ανάμνηση διατηρώντας την χροιά τους και όχι το αντικείμενο που αναπαριστούν. Το περιβάλλον της έκθεσης συμπληρώνεται με μια ηχητική εγκατάσταση, ενός υποτονικού βουητού.

Ο Ανδρέας Κασάπης, δημιουργός ενός χαρακτήρα που συναντούσε κανείς σε όλη την πόλη τα τελευταία χρόνια συντάσσει έναν καινούργιο ήρωα. Έναν ήρωα συχνά σκελετωμένο που μοιάζει να είναι σε λήθαργο, σε μια μόνιμη υποτονικότητα. Οι αναφορές στα μακάβρια πορτρέτα του Andre Serrano αλλά και στη γραφιστική στα τέλη της δεκαετίας του ’70 είναι εμφανής. Ο τίτλος της έκθεσης Bones are tight δεν υπόσχεται επίλυση αλλά υπαινίσσεται μια αισιοδοξία.

21/02/08 - 22/03/08, 20.00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 12.00 - 20.00
Σάββατο 12:00 - 16:00