Κέλτικοι Θρύλοι: Η γνήσια ψυχή της Ιρλανδίας!

26.02.2008
Γεννημένη στις μαγευτικές πεδιάδες της Κονεμάρα στην καρδιά της Ιρλανδίας, η παράσταση Κέλτικοι Θρύλοι που φιλοξενεί το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 13 Μαρτίου είναι ένα μουσικο-χορευτικό ψηφιδωτό του παραδοσιακού ιρλανδικού πολιτισμού.

Γεννημένη στις μαγευτικές πεδιάδες της Κονεμάρα στην καρδιά της Ιρλανδίας, η παράσταση Κέλτικοι Θρύλοι που φιλοξενεί το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 13 Μαρτίου είναι ένα μουσικο-χορευτικό ψηφιδωτό του παραδοσιακού ιρλανδικού πολιτισμού.

Νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από το Γκάλγουεϊ, το Δουβλίνο, το Μπέλφαστ κατορθώνουν να ενώσουν, σε ένα συγκλονιστικό θέαμα, διάρκειας δύο ωρών, τον ορμητικό παλμό της κλακέτας, τη χάρη του χορού, τη ρυθμική μανία της μουσικής και τη βουκολική μελαγχολία της ιρλανδικής μπαλάντας.

Ο χορός και η μουσική μάς προσκαλούν σ’ ένα φανταστικό ταξίδι στα βάθη της αυθεντικής, μυστηριακής ταυτότητας της Ιρλανδίας, στη χαρούμενη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ιρλανδικών pubs, στα αχανή λιβάδια και τις κρυστάλλινες λίμνες του πράσινου νησιού... Μουσική που κρύβει τις ρίζες και την ψυχή της στους αρχαίους μύθους των προχριστιανικών χρόνων. Δρυίδες, παγανιστικές τελετουργίες, ιερός μυστικισμός.

Μία αρχαία κληρονομιά που μεταφέρθηκε μέσα από προφορικές μαρτυρίες από γενιά σε γενιά και βοήθησε τους Ιρλανδούς να διατηρήσουν ισχυρή την ταυτότητα τους παρά τις εισβολές και τις μεταναστεύσεις.

Με σεβασμό στην κέλτικη παράδοση, το Celtic Legends μας μυεί στη γνήσια, ζωντανή ψυχή της Ιρλανδίας, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη λαϊκή μουσική, το τραγούδι και το χορό. Στον αντίποδα μεγάλων υπερπαραγωγών τύπου Χόλιγουντ, το Celtic Legends είναι μία παράσταση σε ανθρώπινο μέτρο που δεν βασίζεται στον εντυπωσιασμό και την επιτηδευμένη λαμπρότητα, αλλά στην υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, την αυθεντικότητα και το εξαιρετικό ταλέντο των συντελεστών της. Αποκλειστικά ζωντανή μουσική από βιολιά, φλογέρες, ιρλανδικά φλάουτα, σφυρίχτρες, ταμπούρλα ( bodran ) και άλλα παραδοσιακά λαϊκά όργανα, ήχοι μαγικοί βγαλμένοι από χειμωνιάτικα παραμύθια, αιθέρια τραγούδια και δεξιοτέχνες χορευτές, με πόδια που βγάζουν φωτιές, αποφασισμένοι να μας παρασύρουν στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της κλακέτας.

Με πάνω από 150 σταθμούς στην περσινή τους θριαμβευτική περιοδεία και sold out παραστάσεις σε Ευρώπη (Ιρλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Ιταλία), Ιαπωνία, Κορέα, Ν. Αμερική και Αυστραλία, το Celtic Legends είναι ένας πρεσβευτής της ιρλανδικής μουσικής στο εξωτερικό. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Ιρλανδού τενόρου Michael Londra , - επί σειρά ετών «πρώτης φωνής» του Riverdance - καθώς και τη συμμετοχή του χορογράφου Gerard Hayes - για 4 χρόνια κορυφαίου χορευτή στο The Lord of the Dance - και του συνθέτη/ακκορντεονίστα Fergal O ’ Murchu το Celtic Legends έφτασε ένα μοναδικό επίπεδο καλλιτεχνικής αναγνώρισης και επαγγελματισμού.

Ένα 100% ζωντανό θέαμα με πέντε από τους καλύτερους μουσικούς της ιρλανδικής σκηνής: Damien McGeehan, Mhairi Hall, Martin O' Connell, Thomas Johnston , Sean McElhain. Δώδεκα χορευτές σε απόλυτο συγχρονισμό που κόβουν την ανάσα: Gerard H ayes, Gary Pender, Brian Donnelly, Liam Gilligan, David Barkley, Susan O'Shaughnessy, Maria O'Connor, Gemma O'Connor, Eloise Russant, Nicola Dempsey, Lisa Butler, Louise Hogan.

CELTIC LEGENDS: Από 13 Μαρτίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9315600 & www.gialino.gr