"Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου" του Βασίλη Μαυρογεωργίου ταξιδεύει...

18.04.2008
Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου, η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου, η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.


Όπως κάθε χρόνο το Παιδικό Στέκι, πιστό στους παιδευτικούς και ψυχαγωγικούς τους στόχους, φέρνει κοντά στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου παραστάσεις που ξεχωρίζουν.
Η περιοδεία της παράστασης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει σταθμούς όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Κόρινθος, το Άργος, η Πάρος, η Νάξος, η Τήνος, η Χίος, η Κίμωλος, η Μήλος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Σύρος αλλά και δήμοι του Νομού Αττικής.

Το έργο
Στο παγωμένο βασίλειο του βορρά, ο βασιλιάς κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες καταφθάνουν εκεί με σκοπό να την ακούσουν. Ο βασιλιάς τούς ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να του αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος παραμυθάς, γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ' αυτόν θα χαρίσει την ιστορία του, ενώ τον άλλον θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου, για ν’ ακούσουν την απόφασή του...

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικά-κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Μουσική: Κώστας Γάκης
Σπαθογραφίες: Θάνος Δερμάτης
Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας
Video art: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Γεννατά, Γεωργία Γεωργόνη, Γιώργος Γιαννακάκος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Πάρις Λύκος, Νατάσσα Μαρματάκη, Στέργιος Νένες, Αλεξάνδρα Ούστα, Νάντια Παπαθεοδώρου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Θανάσης Χαλκιάς, Βάσια Χρήστου, Στράτος Χρήστου.

- Αποκλειστικός χορηγός στο Παιδικό Στέκι είναι ο Ομιλος Eurobank EFG. Υπό την αιγίδα της πραγματοποιούνται επίσης οι παραστάσεις στα νησιά Πάρος, Νάξος και Τήνος.