Το Μαύρο Θέατρο στην Αθήνα!

04.11.2002
Στις 8 Νοεμβρίου ξεκινά στο θέατρο Coronet το Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου. Τρεις από τους πιο αντιπροσωπευτικούς θιάσους της τεχνικής του παρουσιάζουν από δύο παραγωγές τους! Σπεύσατε...
&00 Βελούδινα καθίσματα, λευκοί δερμάτινοι καναπέδες, φουαγιέ με στυλάτα τραπεζάκια και καρέκλες, ambient διάθεση, άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός σε hi-tech αισθητική και θεατρική ατμόσφαιρα που βάζει την ελληνική θεατρική υποδομή σε νέα standards. Στο Coronet, σε έναν άρτια εξοπλισμένο πολυχώρο τέχνης ξεκινά από φέτος η παρουσίαση διεθνών θιάσων Μαύρου Θεάτρου, physical theatre και κωμωδίας.
Σε αυτό το πλαίσιο εκδηλώσεων εντάσσεται και το Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου που θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου 2002 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2003. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους 3 πιο αντιπροσωπευτικούς θιάσους της τεχνικής του Μαύρου Θεάτρου και ο καθένας από αυτούς θα παρουσιάσει από 2 παραγωγές του.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

- 8 έως 21 Νοεμβρίου: ο θίασος Image Theatre δημιούργημα του μουσικού Alexander Cihar και της χορογράφου Eva Asterova που συνδυάζει μοντέρνο χορό, πρωτοποριακή μουσική, παντομίμα και interactive θέαμα έρχεται για να μας παρουσιάσει το έργο "Fiction". Tο "Fiction" περιέχει όλα εκείνα τα μαγικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τη φαντασία μας: αστέρια που λαμπυρίζουν στο σύμπαν, αστεροειδείς που πέφτουν, ένα διαστημόπλοιο, δυο τρελοί αστροναύτες, ένα πολυπόδαρο καμπιοειδές πρασινοκόκκινο τέρας, πολύχρωμοι ποπ-αρτ βάτραχοι, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία αυτής της πανδαισιακής φανταστικής αφήγησης.

- 22 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου: ο ίδιος θίασος παρουσιάζει το Pictures : The Very Best of Image (φώτο 1). Οι καλύτερες στιγμές του θιάσου από όλες τις μέχρι σήμερα παραγωγές του. Μίμοι, κουρτίνες που κυματίζουν και σμιλεύονται σε αέρινα γλυπτά, γυναίκες αγκάθια, σουρεαλιστικά μάτια που ίπτανται στο άπειρο, πεταλούδες που επωάζονται μέσα σε εύθραυστα κουκούλια και πολλά άλλα ευρήματα σε μαύρο φόντο μας παροτρύνουν να αλλάξουμε τη ματιά μας με μια άλλη, πιο ... παιδική.

- 6 έως 22 Δεκεμβρίου: θα έρθει η ώρα να γνωρίσουμε τον ιδρυτή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας Jiri Srnec και τον θίασο του Jiri Srnec Black Theatre of Prague που θα παρουσιάσουν τα έργα The Flying Bicycle (Ιπτάμενο ποδήλατο) που αναφέρεται στην ρομαντική ιστορία ενός εφευρέτη που στην προσπάθεια του να κατασκευάσει το ιπτάμενο ποδήλατο ανακαλύπτει τον έρωτα.

- 23 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου: ο ίδιος θίασος θα παρουσιάσει το έργο "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Lewis Caroll που περιγράφει το ταξίδι της Αλίκης στην χώρα της ονειροφαντασίας.

- 17 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου: έρχεται ο θίασος Omega Art για να παρουσιάσει το έργο "Miss Sony" το οποίο είναι ένα σχόλιο για την τηλεόραση μέσα από την πρωτοποριακή τεχνική που έχει αναπτύξει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και κομίστας Frantisek Kratochvil. Τα πρωτότυπα φωσφορίζοντα σκίτσα του βραβευμένου δημιουργού ζωντανεύουν στην σκηνή και συμπρωταγωνιστούν με τους ηθοποιούς της παράστασης.

- 7 έως 20 Φεβρουαρίου: Ακολουθεί ο θίασος Comic trust από την Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα του Ρώσου σκηνοθέτη Vadim Fisson παρουσιάζει το έργο Naphthalene cabaret show, μια παράσταση παρωδία της χρυσής εποχής του καμπαρέ. Η αδιάκοπη εναλλαγή χορού, παντομίμας και αστείων σκέτς μας παραπέμπουν στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Σαρλώ του Τσάρλυ Τσάπλιν.

- 21 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου: ο ίδιος θίασος θα ανεβάσει την ξεκαρδιστική παράσταση White side story. Μια σπονδυλωτή ιστορία για το "Λευκό βασίλειο" (φώτο 3) που σατιρίζει τις περιπέτειες της στρίγγλας βασίλισσας και των υπηκόων της.

- 14 έως 27 Μαρτίου, ο ινδικός θίασος Daksha Sheth της ομώνυμης χορογράφου και χορεύτριας με το αισθησιακό χοροθεατρικό ακροβατικό θέαμα "Bhukham and Sapragati" (φώτο 2). Αρμονία κινήσεων, συγχρονισμός και πρωτότυπη χορογραφία εμπνευσμένη από την πανάρχαια λατρεία του φιδιού που στην Ινδία συμβολίζει την γονιμότητα, την δύναμη και την υγεία.

- 28 Μαρτίου έως 10 Απριλίου: έρχονται οι Men in coats, ένα κωμικό δίδυμο που όπως λέει και ο δημιουργός του Michael Dow είναι η παράξενη συνάντηση της αξεπέραστης μιμικής τέχνης του Τσάρλυ Τσάπλιν με την εκκεντρικότητα του Σαλβατόρ Νταλί. Ξεκαρδιστικά τρίκ, μαύρο χιούμορ και ντελίριο γέλιου σε μια σύγχρονη και θεατρική "έκδοση" του Benny Hill.

- 11 μέχρι 20 Απριλίου:: Παρουσιάζεται η παράσταση "Monsoon" (O Μουσώνας) από τη γαλλική χοροθεατρική ομάδα μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό νησί που πλήττεται από τους μουσώνες. Ενας εξωτικός κόσμος όπου η βροχή και ο άνεμος γίνονται χορός και μουσική. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης σαν Ροβινσώνες των ήχων συνθέτουν μια πρωτότυπη ορχήστρα με πρωτότυπα αντικείμενα που μετατρέπονται σε μουσικά όργανα. Η μελωδία τους θα σας γοητεύσει και θα σας συναρπάσει.

CORONET, Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ. 010-70.12.123.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε μέρα εκτός Τρίτης και Πέμπτης. Δευτέρα και Τετάρτη στις 20.30, Παρασκευή στις 21.30, Σάββατο στις 18.30 και 21.30 και κάθε Κυριακή στις 12.00, στις 17.30 και στις 20.30
Τιμές εισιτηρίων: ΠΛΑΤΕΙΑ 25 Ευρώ και 20 Ευρώ, Θεωρεία πλατείας (καναπές και τραπέζι) 4 ατόμων 80 Ευρώ, εξώστης 18 Ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό 15 Ευρώ.
Επίσης γίνονται και κρατήσεις με πιστωτική κάρτα στο 2107012123


Σημείωση: Οι φώτο μεγεθύνονται