Ο Νίκος Αλεξίου στη Ρεβέκκα Καμχή

06.11.2002
Μετά από πολλές εκθέσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ο Νίκος Αλεξίου ξεκινάει τη συνεργασία του με την αίθουσα Ρεβέκκα Καμχή.
Μετά από πολλές εκθέσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ο Νίκος Αλεξίου ξεκινάει τη συνεργασία του με την αίθουσα Ρεβέκκα Καμχή.
Η έκθεση στην αίθουσα Καμχή σχετίζεται με την περιπλάνησή του στην "Ιερά Μονή Ιβήρων" του Αγίου Όρους. Όλα τα έργα που παρουσιάζονται ξεκινάνε από το σχέδιο της μονής που αποτελείται από κτίσματα, κήπους και υδραγωγεία. Το αρχικό σχέδιο περιγραφής βασίζεται περισσότερο στην εμπειρία και το τρόπο που ο καλλιτέχνης ένιωσε το χώρο και λιγότερο στην πραγματική διάσταση. Η προσωπική αυτή ματιά του σχεδίου δίνει τη δυνατότητα για πολλές διαφορετικές αναγνώσεις από τον καθένα.
Παίρνοντας το αρχικό σχέδιο της Μονής ο Νίκος Αλεξίου αφαιρεί κομμάτια χαρτιού κόβοντας και χαράζοντας. Στη συνέχεια κολλώντας τα μικρά αυτά χαρτιά δημιουργεί μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα από χαρτί σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Τα σχέδια που δημιουργεί μοιάζουν να ξεκινάνε απο αρχέτυπα γεωμετρίας και αρχιτεκτονικής καταλήγουν όμως να ξεφεύγουν από αυτές τις θεμελιώδεις βάσεις. Τα χρώματα που τα στολίζουν είναι όλα σαν θαμπωμένα ψηφιδωτά, κυρίως γήινα και χρώμα φρούτων και λουλουδιών.

Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1960 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βιέννης και στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Aσχολείται επίσης με τη σκηνογραφία και τα κοστούμια .

Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2002 στις 8:00 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου- 7 Φεβρουαρίου 2003
Η αίθουσα θα παραμείνει κλειστή από τις 23 Δεκεμβρίου 2002 έως τις 6 Ιανουαρίου 2003

Η αίθουσα είναι ανοικτή για το κοινό την Τετάρτη την Πέμπτη και την Παρασκευή απο τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο απο τις 12 ως τις 5. Τις υπόλοιπες μέρες λειτουργεί κατόπιν συνεννόησης.