"Swagtam" στο Jaipur Palace!

09.10.2003
Μη φοβάστε, δε σας βρίζω. "Swagtam" σημαίνει "Καλώς ήλθατε", ενώ το μάθημα ινδικών συνεχίζεται με ακόμη μία φράση: "Namaste", δηλαδή "Να απολαύσετε το γεύμα σας". Αυτά κι άλλα πολλά ινδικά θα μάθετε στην επίσκεψή σας στο jaipur palace.
"Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ" λέει μία παροιμία και το ίδιο και το αυτό συμβαίνει με το gallery - restaurant, jaipur palace στο Μαρούσι. Το εν λόγω μαγαζί απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να πάνε στις μακρινές Ινδίες, να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό τους και να απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν. Το jaipur palace καθημερινά αναλαμβάνει την...ευθύνη να μυήσει όσους το επιθυμούν στον πλούσιο κόσμο των γεύσεων, των αρωμάτων, και των χρωμάτων της μακρινής Ινδίας, ενώ υπόσχεται να τους κάνει να νιώσουν για μια μέρα...σωστοί μαχαραγιάδες.
Σε αυτό συμβάλει και ο γενικός διάκοσμος του μαγαζιού, που για να μην αισθανθεί κάποιος "μαχαραγιάς" θα πρέπει να είναι εκ φύσεως ένας...ταπεινός άνθρωπος. Με πρότυπο την ροζ πόλη, την πόλη των μαχαραγιάδων, που είναι γνωστή για τα όμορφα τείχη και τα παλάτια της, όπου το χρωματικό παιχνίδι μεταξύ κόκκινου και ροζ γίνεται ακόμη πιο έντονο χάρη στα λευκά περιγράμματα και μοτίβα που διακοσμούν τα κτήρια της, οι δημιουργοί του προσπάθησαν να μεταφέρουν όσο πιο πιστά γίνεται την ινδική τέχνη και πολιτισμό σε τούτο το gallery - restaurant .

Το μενού
Δέκα σεφ αναλαμβάνουν τον γαστρονομικό τομέα του μαγαζιού, με ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις από τους 26 νομούς της Ινδίας, ενώ τους υποψήφιους μαχαραγιάδες περιμένουν καθημερινά 128 αλμυρές και γλυκές προκλήσεις, που παρασκευάζουν καθημέρινα 8 αυθεντίες σεφ και 2 σπεσιαλίστες ζαχαροπλάστες. Προτεινόμενες γεύσεις (ελάφι, λαγός, κατσίκι, πουλερικά, ξιφίας, λαβράκι) στο ταντούρι (ινδικός φούρνος) ή με κάρυ. Αντε μετά από τέτοιο φαγοπότι να μη νιώσεις...μαχαραγιάς στη θέση του μαχαραγιά. Γίνεται; Δεν γίνεται.

Η κάβα
Εδώ, έχουμε μία...συνάντηση των λαών καθώς η κάβα περιέχει 130 ετικέτες κρασιού, προερχόμενες από τις πιο προηγμένες οινοπαραγωγικά χώρες του κόσμου. Ο χώρος φύλαξης είναι κλιματιζόμενος επί 24ώρου βάσεως έτσι ώστε τα κρασιά να βρίσκονται μονίμως σε συνθήκες συντήρησης και παλαίωσης. Εκτός από την Ελλάδα, υπάρχουν κρασιά από την Γαλλία , την Ιταλία, την Χιλή, την Αργεντινή , την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία .

Ο χώρος
Το εστιατόριο διαθέτει 3 πολυεπίπεδες αίθουσες χωρητικότητας 50 ατόμων η κάθε μια. Διαθέτει ακόμη αυτόνομες αίθουσες με κουζίνα σε κάθε όροφο για γρήγορο σέρβις που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθεί την διαδικασία παρασκευής των πιάτων. Για να ξέρουν δηλαδή και τι τρώνε.

Εδώ τα καλά μαχαιροπίρουνα
Πόσες φορές έχει τύχει να σας γυαλίσει κάτι από ένα εστιατόριο που θα πάτε και να ρωτήσετε από πού το αγόρασαν; Ή ακόμη να ακολουθήσετε την αρχαιοτάτων χρόνων μέθοδο του...σουφρώματος, προκειμένου να κάνετε δικό σας το μαχαίρι, το πιρούνι ή το ποτήρι του κρασιού; Ουκ ολίγες φορές. Το jaipur palace έχει μεριμνήσει για αυτό, δίνοντας σας την ευκαιρία να αγοράσετε οποιοδήποτε αντικείμενο σας γυαλίσει στο μάτι. Από τα μπιμπελό, τα αγαλματίδια θεοτήτων, τα ξύλινα σκαλιστά μπαουλάκια, μέχρι τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια. Όλα διατίθενται προς πώληση και μάλιστα σε προσιτές τιμές, διότι γαστριμαργικά μπορεί να νιώσετε μαχαραγιάδες, όμως στην τσέπη είστε απλοί εργαζόμενοι πολίτες.


Αγίου Κωνσταντίνου & Θέμιδος 73
τηλ: 010-8052761-2-3,
Τιμή κατ' άτομο: 29,35 - 38,00 EURO