Μην Πυροβολείτε Τη Γιαγιά: Πατέρας Και Γιος Εν Δράσει

28.02.2011
Ο πράκτορας Μάλκολμ συνεργάζεται με τον νεαρό Τρεντ, που είναι αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος, και μαζί μπαίνουν μυστικά σε μια σχολή καλών τεχνών μόνο για κορίτσια. Μεταμφιεσμένοι ως Γιαγιά (Big Momma) και πληθωρική Σαρμέν αντίστοιχα, κάνουν τα πάντα για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο πριν τους ανακαλύψει αυτός.

Το είπε ο Μάρτιν Λόρενς στο τέλος του "Μην Πυροβολείτε τη Γιαγιά 2", αλλά ποιος τον άκουσε... "Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σκάσει ξανά μύτη η Γιαγιά". Μάλλον δεν πήραμε αρκετά σοβαρά την απειλή του και, κάπως έτσι, η διαβόητη Big Momma βρέθηκε ξανά μπροστά μας, εκεί που δεν το περιμέναμε. Ο φοβερός πράκτορας Μάλκολμ του FBI αναλαμβάνει μια ακόμη μυστική αποστολή, αυτή τη φορά μαζί με τον θετό γιο του, ο οποίος είναι μάρτυρας σε φόνο. Αναγκάζονται να μπουν ινκόγκνιτο σε κολλέγιο θηλέων και, ναι, σωστά μαντέψατε, γι’αυτό πρέπει να μεταμφιεστούν σε γυναίκες.

Η crossdressing εμφάνιση είναι πολύ επιτυχημένη ομολογουμένως - κάτι που δεν ισχύει όμως για το σενάριο και τα υποτιθέμενα αστεία του. Όταν εξάλλου όλα τα γκαγκς εξαρτώνται από ένα μοναδικό εύρημα (αγόρι είναι ντυμένο κορίτσι και γουστάρει άλλα κορίτσια), η ιστορία δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά -πόσο μάλλον στο τρίτο σίκουελ. Μια σειρά χορευτικών και τργουδιών προσπαθούν να δώσουν στο φιλμ έναν “Glee” αέρα, αλλά αν βρίσκετε το τηλεοπτικό σόου ελαφρώς πληκτικό, τότε εδώ μετά βίας θα μπορέσετε να αντισταθείτε στην επιθυμία να κόψετε τις φλέβες σας. Δεν το ευχόμαστε ούτε στον χειρότερο εχθρό μας.

Φαίδρα Βόκαλη