Εργένηδες Για Μια Εβδομάδα

28.02.2011
Οι κολλητοί Ρικ και Φρεντ είναι παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Όταν αρχίζουν να εκδηλώνουν δείγματα "αταξιών", οι σύζυγοί τους αποφασίζουν να λάβουν πιο τολμηρά μέτρα για να ξαναζωντανέψουν τον γάμο τους: τους δίνουν μια "άδεια κυκλοφορίας", μια εβδομάδα δηλαδή ελευθερίας για να κάνουν ό,τι θέλουν.

Η ιδέα της νέας κωμωδίας των αδελφών Μπομπ και Πίτερ Φαρέλι που ήδη δουλεύουν επάνω στην επόμενη δουλειά τους για το "Τρίο Στούτζες", προδιαθέτει για το αναρχίζον, πολιτικά μη ορθό χιούμορ που έκανε το δίδυμο γνωστό με επιτυχίες όπως το «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη»: δύο ανήσυχοι 40άρηδες φίλοι παίρνουν «άδεια» μίας εβδομάδας από τις συζύγους τους να εκτονωθούν όπως αυτοί νομίζουν.

Τα πιο αστεία -και αναγνωρίσιμα από τον καθένα- σημεία της ανάπτυξης αυτής της έξυπνης ιδέας είναι οι σκηνές που δείχνουν την ανικανότητα των δύο προσωρινών εργένηδων να ξεφύγουν από την πρακτική αλλά και συναισθηματική ρουτίνα της έγγαμης ζωής που έχουν συνηθίσει εδώ και 15 χρόνια.

Κρίμα, ωστόσο, που όσο προχωρεί η δράση, τόσο πιο υστερικό και χονδροειδές γίνεται το φιλμ, με αποκορύφωμα το εντελώς άτσαλο σε γκαγκ αλλά και αταίριαστα ηθοπλαστικό φινάλε. Ρ.Ε