«Νina, I cant be your boyfriend...»

29.07.2008
Νίνα Πέρσον, τριαντατετράχρονη τραγουδίστρια των Cardigans, του πιο δημοφιλούς σουηδικού συγκροτήματος των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

ΠΟΙA ΕΙΝΑΙ

Νίνα Πέρσον, τριαντατετράχρονη τραγουδίστρια των Cardigans, του πιο δημοφιλούς σουηδικού συγκροτήματος των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων. Παράλληλα διατηρεί το δικό της σχήμα με τίτλο Α Camp το οποίο, όπου να ναι, επανεμφανίζεται στο προσκήνιο για ένα δεύτερο άλμπουμ. Είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό συνθέτη και μουσικό Νέιθαν Λάρσον. Πέρσι ηχογράφησε το ντουέτο «Υour Love Alone Is Not Εnough» με τους Manic Street Preachers για το δίσκο των τελευταίων «Send Away The Τigers», ένα τραγούδι που αποτελεί χωρίς υπερβολή ένα από τα ομορφότερα rock κομμάτια της δεκαετίας. Η Νίνα είναι ένα από τα κορίτσια εκείνα που εκσυγχρόνισαν την ανανεωτική ευρωπαϊκή σκηνή της ποπ και πατάει περισσότερο στην παράδοση της Κρίσι Χάιντ των Pretenders, παρά της Ντέμπι Χάρι. Είναι από τις περιπτώσεις που το ξανθό χρώμα στα μαλλιά της δεν αποτελεί γκροτέσκ στοιχείο και ανέκδοτο. Ευτυχώς, επίσης, δεν διεκδικεί τίτλους όπως «πριγκίπισσα του Βορρά» και «Σουηδή καλλονή»...

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ

Διότι πρωταγωνιστεί στη σουηδική ταινία «God Willing» («Οm Gud Vil») των Αμίρ Τσαμντίν και Ερικ Εγκερ. Υποδύεται την Τζούλι, χορεύτρια του τάνγκο που μπαίνει στη ζωή του Χουάν (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης Αμίρ Τσαμντίν) και την αναστατώνει. Φόντο είναι το καλοκαίρι του 1975 στη Στοκχόλμη, τότε που σημειώθηκε ρεκόρ καύσωνα. Παρότι η ρομαντική ταινία είναι του 2006, βγαίνει στις αίθουσες με μια μικρή καθυστέρηση.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Να παρατηρήσουμε αν οι σουηδικές ανάσες επιταχύνονται λόγω της ζέστης. Αν η Νίνα εκτός από συνθέτρια με τσαγανό είναι και ηθοποιός με εκτόπισμα. Φρέσκια ματιά από τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ...


η Νίνα Πέρσον είναι από τις πιο συμπαθητικές, συνεπείς και αξιοπρεπείς παρουσίες του σύγχρονου προσκηνίου που ποτέ δεν απασχόλησε τα μίντια με το αν και πόσο σέξι είναι ή δεν είναι. Κι αυτό είναι προς τιμήν της. Κάθε νέα εμφάνισή της είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη.