10 ανεκδιήγητες σκηνές sex

01.08.2008

1. «Χάουαρντ Η Πάπια» (1986)

Λάγνα πανκ ρόκερ στρατολογεί εξωγήινο παπιό (!) για μάνατζερ με αντάλλαγμα το σεξ:

-«Δεν βρίσκω τον κατάλληλο άντρα.»

-«Ισως δεν θα έπρεπε να ψάχνεις για άντρα λοιπόν!»

-«Λες να βρω την ευτυχία στο ζωικό βασίλειο;»

2. «Jack Frost» (1996)

Αν εντοπίσεις ένα φαλλικό καρότο να επιπλέει στη μπανιέρα σου, καλύτερα να πιάσεις την πετσέτα. Διότι το δεύτερο πιο απίθανο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί (αφού εμφανιστεί ξαφνικά στη μπανιέρα σου ένα καρότο) είναι να ξεφυτρώσει απρόσμενα μπροστά σου ένας τεράστιος ξαναμμένος χιονάνθρωπος - που είναι και σχιζοφρενής δολοφόνος. Και που δεν έχει καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει το καρότο για μύτη.

3. «Japon» (2002)

Αφού έχει αυνανιστεί προηγουμένως στη σκέψη της υπερήλικης (80 και βάλε) γυναίκας που τον φιλοξενεί στον μεξικανικό οικισμό όπου έχει πάει υποτίθεται για να αυτοκτονήσει (και όχι για να... γαμήσει), ο Αλεχάντρο Φερέτις εισβάλλει στο δωμάτιό της, της ζητά να ξαπλώσει, μετά να γυρίσει μπρούμυτα και της χαρίζει αυτό που πιθανότατα είχε δεκαετίες ολόκληρες να γευτεί. Η σκηνή που ακολουθεί κινείται ανάμεσα στο θαρραλέο και στο αποκρουστικό.

4. «Ρurple Rain» (1984)

Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι ο Prince είναι straight. Φασκιώμενος με τους κλασικούς φραμπαλάδες (και πιθανόν φορώντας ψηλά τακούνια για να τη φτάνει) ο μικροσκοπικός αοιδός βυθίζει το ανέκφραστο πρόσωπό του στα μαλλιά ημίγυμνης sex goddess, που παρότι όρθια, μοιάζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Στο επόμενο πλάνο έχει ήδη ξημερώσει. Μαντέψτε τι έγινε ενδιάμεσα (τίποτα).

5. «Τhe Matrix Reloaded» (2003)

Η επίδειξη ακραίου πάθους -ή τέλος πάντων οποιουδήποτε ανθρώπινου συναισθήματος -ήταν ανέκαθεν το βασικό πρόβλημα του Κιάνου Ριβς. Παρ όλα αυτά, το γεγονός ότι οι αδερφοί Γουατσόφσκι έκριναν αναγκαίο να μοντάρουν την άνευρη ερωτική σκηνή του με την Κάρι-Αν Μος μαζί με ξέσαλο πλήθος σε χορευτικό παραλήρημα μετά ρέιβ μουσικής προκειμένου οι θεατές να παραμείνουν ξύπνιοι, δεν έδειξε να τον προσβάλει ιδιαίτερα. Η απελπισμένη παρτενέρ του να πέφτει στο κενό μετά το σεξ δεν του είπε κάτι;

6. «Μyra Βreckinridge» (1970)

Η τρανσέξουαλ Μάιρα (Ράκελ Γουέλς) που εκτελεί χρέη γιατρού δένει τον ανυποψίαστο Ρεξ Ριντ που έχει έρθει για εξέταση σε ένα χειρουργικό τραπέζι, φορά ένα πλαστικό πέος σεβαστού μεγέθους και βιάζει τον νεαρό, ντυμένη με ένα μαγιό που φέρει τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Στην απίστευτης «λεπτότητας» σκηνή παρεμβάλλονται χωρίς προφανή λόγο φωτογραφίες των Μέριλιν Μονρόε και Κλαρκ Γκέιμπλ, όπως και πλάνα της Ράκελ Γουέλς η οποία φωνάζει «Ζήτω ο Μίκι Μάους και ο Ντόναλντ Ντακ» ντυμένη με λουλουδένιο φόρεμα. Μάλλον έτσι περνούσε ο κοσμάκης καλά στα seventies.

7. «Gigli» (2003)

«Ωρα για γαλοπούλα! Ετοιμάσου να χλαπακιάσεις»: τέτοιου είδους ανατριχιαστικά καλέσματα για στοματικό σεξ -ακόμα κι αν προέρχονται από τα (πάνω) χείλη της πιο καυτής Λατίνας του πλανήτη (βλέπε Τζένιφερ Λόπεζ)- δεν θα κατάφερναν να ερεθίσουν ούτε σκύλο σε έξαψη, πόσω μάλλον τον μονίμως βαριεστημένο Μπεν Αφλεκ. Το γεγονός ότι αυτός είναι δολοφόνος κι αυτή μετανιωμένη λεσβία μάλλον βοήθησε στην οριστικοποίηση του διαζυγίου τους πάρα στην αναζωογόνηση του πεθαμένου πάθους τους.

8. «Οι Σπεσιαλίστες» (1994)

Εχοντας περάσει το πρώτο μισό αυτού του ανεκδιήγητου «θρίλερ» ανταλλάσσοντας τηλε-φονικά υπονοούμενα («Εχω ακούσει ότι σου αρέσει να... καθυστερείς τις εκρήξεις σου»), οι δύο επαγγελματίες δολοφόνοι συναντιούνται επιτέλους από κοντά. Και οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται: γουστάρουν περισσότερο τον εαυτό τους παρά ο ένας τον άλλο! Ακολουθεί ερωτική σκηνή που μοιάζει με αυνανισμό, όπου τα οπίσθια του Σταλόνε κρύβουν ανταγωνιστικά τα κάλλη της Σάρον. Να ταν άραγε τυχαίο;

9. «ΝοβοκαΪνη» ( 2001)

Υπάρχει λόγος που οι κωμικοί συνήθως δεν κάνουν ερωτικές σκηνές. Ο λόγος είναι ο αναψοκοκκινισμένος Στιβ Μάρτιν κάτω από την ξυλοφορτωμένη Ελενα Μπόναμ Κάρτερ. Και το παράλληλο μοντάζ της αρραβωνιαστικιάς του να κάνει μαθήματα καράτε. Και το φυσιοδυφικό φινάλε με τις ύαινες. Ι rest my case.

10. «Μiami Vice» (2006)

Κι όλα ξεκίνησαν τόσο καλά! Αφού έσκισαν τα γαλάζια νερά της Καραϊβικής με το υπέροχο κρις-κραφτ τους, ήπιαν τα αυθεντικά κουβανέζικα ποτά τους και κούνησαν τα λυγερά κορμιά τους, ήρθε η ώρα για σεξ. Κάπου εκεί, η Γκονγκ Λι ήρθε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα: οι άλουστες ανταύγειες του Κόλιν Φάρελ ήταν πολύ χειρότερες από κοντά. Και πάτησε σιωπηλά τα κλάματα ενώ τον είχε ακόμη μέσα της. Δ.Π.