Φιλίες Και Έρωτες

06.05.2011
Λίγο πριν τα 30, η Ρέιτσελ βασανίζεται από τη σκέψη πως η ζωή της δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε. Εχει μια καλή δουλειά, αλλά εργάζεται ατελείωτες ώρες και το αφεντικό της είναι τύραννος. Εχει μια καλή φίλη, αλλά όταν τη βλέπει με τον αρραβωνιαστικό της, σκέφτεται ότι, όπως κάθε βράδυ, η ίδια θα γυρίσει στο σπίτι της μόνη. Μέχρι που ένα βράδυ, όχι απλώς δεν γυρνάει μόνη, αλλά το πρωί ξυπνάει δίπλα στον αρραβωνιαστικό της κολλητής της.

Κανείς δεν περιμένει από μία χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί σεναριακές ανατροπές, επαναστατικές τεχνικές ή βαθυστόχαστα διλήμματα που να μην εξαντλούνται στο «ή τη μία ή την άλλη». Περιμένει όμως τουλάχιστον μια διάρκεια που να μην φτάνει, αγκομαχώντας, κοντά τις δύο ώρες ενώ θα μπορούσε να διαρκεί 30 λεπτά λιγότερα. Ειδικά στην περίπτωση που, όπως στο «Φιλίες και Ερωτες», το φινάλε ουρλιάζει από νωρίς και καμία προσπάθεια δεν γίνεται για μια έστω τόση δα λοξοδρόμηση από τα κλισέ.

Στην προκειμένη περίπτωση η λιγότερο αστραφτερή (και λιγότερο εκνευριστική) Ρέιτσελ είναι φυσικά ερωτευμένη με τον αρραβωνιαστικό της κολλητής της ήδη από το πανεπιστήμιο, η δημοφιλής ξανθιά Ντάρσι κακομαθημένη και εγωπαθής και το αρσενικό μήλον της έριδος καλογυμνασμένο αλλά ξενέρωτο. Ευτυχώς που υπάρχει και ο σαρκαστικός καλύτερος φίλος της Ρέιτσελ για να σπάει τη μονοτονία με καμιά εξυπνάδα.

Κι ύστερα απ’ όλα αυτά, ενώ θα περίμενε κανείς τουλάχιστον ένα ξεγυρισμένο ξεμάλλιασμα και μερικά γαμοσταυρίδια, το χάπι εντ μας βγάζει προκλητικά τη γλώσσα. Τουλάχιστον, η ούτως ή άλλως πάντοτε ενοχλητική Κέιτ Χάντσον αποτελεί ταιριαστά χαιρέκακη επιλογή ως απατημένη αρραβωνιάρα.

Θανάσης Πατσαβός