Enter the Dragon (1973)

15.11.2012
Μπολιάζοντας με τζεϊμς-μποντικά μοτίβα το εξωτικό είδος των ανατολίτικων ταινιών πολεμικών τεχνών και αντιγράφοντας με εκθαμβωτικά αποτελέσματα την κλασική σκηνή με τους καθρέφτες από την «Κυρία από την Σαγκάη», η ταινία θα σφράγιζε τον θρύλο του Μπρους Λι.

Προκειμένου να εξαρθρώσει κύκλωμα εμπορίας οπίου, διάσημος πράκτωρ λαμβάνει μέρος σε διεθνές τουρνουά κουνγκ φου που διοργανώνει στο ιδιωτικό του νησί μονόχειρας μεγιστάνας ύποπτου παρελθόντος.

Η υπόθεση, που φυσικά δεν παραλείπει να συμπεριλάβει και μια τετριμμένη ιστορία εκδίκησης, δεν παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρώτη και τελευταία αγγλόφωνη εμφάνιση του Μπρους Λι. Όλα τα λεφτά βρίσκονται στους καρτουνίστικους χαρακτήρες των άλλων δύο διαγωνιζομένων (τους υποδύονται ο βετεράνος άπειρων ιταλικών καλτ ταινιών, Τζον Σάξον, και ο Αμερικανός πρωταθλητής του καράτε, Τζιμ Κέλι) και, κυρίως, στις υπερκινητικές μονομαχίες που φιλοδοξούσαν να εισάγουν στην αμερικανική ήπειρο τα ταλέντα του χαρισματικού πρωταγωνιστή, ο οποίος ξυλοφορτώνει τους αντιπάλους του υπό τους φάνκι ήχους του Λάλο Σιφρίν.

Μπολιάζοντας με τζεϊμς-μποντικά μοτίβα το εξωτικό είδος των ανατολίτικων ταινιών πολεμικών τεχνών και αντιγράφοντας με εκθαμβωτικά αποτελέσματα την κλασική σκηνή με τους καθρέφτες από την «Κυρία από την Σαγκάη», η ταινία θα σφράγιζε τον θρύλο του Μπρους Λι. Ένα μόλις μήνα πριν από την πρεμιέρα του φιλμ στις ΗΠΑ, θα πέθαινε σε ηλικία 33 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ