Ψάχνοντας τον Νέμο 3D

28.12.2012
Ένα ελκυστικό τεχνολογικό επίτευγμα, εύστοχο, προσιτό από κάθε ηλικία χιούμορ και επική σκηνοθεσία, μία από τις κορυφαίες στιγμές της Pixar.

Η μεγαλύτερη περιπέτεια είναι η ενηλικίωση - και για τα παιδιά και για τους γονείς. Εκείνους, που μέσα από τους νεότερους ξαναθυμούνται, τον δικό τους αποχαιρετισμό στην αθωότητα, στην εφηβεία, και στο εσωτερικό τους παιχνίδι. Τους γονείς, οι οποίοι πασχίζουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στις μικρές ηλικίες, για να μην θρηνήσουν και εκείνα την απώλεια του πιο όμορφου εαυτού τους, για να μην παραδεχθούν οι ίδιοι ότι φτάνουν πιο κοντά στο τέλος.

Μέχρι που ένας γονιός, ο Μέρλιν, συναντά την Ντόρι, η οποία δεν θυμάται τίποτα. Κανέναν αποχαιρετισμό. Κανέναν θρήνο. Και το κοριτσάκι μέσα της είναι ολοζώντανο. Άφοβο. Παντοδύναμο.

Καθώς η φωνή της Έλεν Ντετζένερις δίνει υπόσταση σε έναν από τους πιο αλησμόνητους κινηματογραφικούς χαρακτήρες που θα συναντήσετε ποτέ, αυτό το ψηφιακό κινούμενο σχέδιο αποκαλύπτει - πέρα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα, το εύστοχο, προσιτό από κάθε ηλικία χιούμορ και την... επική σκηνοθεσία - τα πραγματικά του χρώματα. Εκείνα που ζωγραφίζουν έναν καλύτερο κόσμο. Αν πάψουμε να προδίδουμε τα όνειρά μας. Αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι δυνατά. Αν παλεύουμε για το «εμείς» και όχι για το «εγώ». Αν, με άλλα λόγια, υπερασπιστούμε τον πρώτο και καλύτερο μας φίλο: το πιτσιρίκι μέσα μας. Εκείνο που βρίσκεται πάντα στην αρχή. Στη γεμάτη υποσχέσεις αφετηρία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ