Street Dance 3D

04.06.2010
Η Κάρλι μαζί με τον φίλο της Τζέι και το συγκρότημά τους έχουν καταφέρει να προκριθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος Street Dance της Αγγλίας. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Τζέι παρατάει την Κάρλι και το συγκρότημα. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν χάνουν τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους και τότε τη λύση ανάγκης δίνει η ιδιοκτήτρια της Ακαδημίας Μπαλέτου Ελένα. Η προσφορά είναι η εξής: θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο της Ακαδημίας Μπαλέτου αλλά θα πρέπει να συνεργαστούν με τους κλασικούς χορευτές. Η πολιτισμική σύγκρουση είναι δεδομένη αλλά σταδιακά οι τελευταίοι θα αρχίσουν να εκτιμούν τις χορευτικές κινήσεις των συναδέλφων τους, και η Κάρλι θα ερωτευτεί τον κορυφαίο χορευτή Τόμας.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξαν ταινίες όπως τα "Step" και"Fame", το "Street Dance 3D" είναι η πρώτη ταινία με θέμα τον χορό που γυρίζεται σε 3D καθώς και η πρώτη βρετανική τρισδιάστατη ταινία. Βασισμένο σε ένα κοινότυπο κόνσεπτ και με πεπαλαιωμένα ηθικά διδάγματα να ξεχειλίζουν κατά την διάρκειά της, το φιλμ ακολουθεί την αναγκαστική συνεργασία δυο διαφορετικών ομάδων χορού και που προσπαθούν να υπερκεράσουν τις σημαντικές διαφορές κουλτούρας και φιλοσοφίας μεταξύ τους.

Το "Street Dance 3D" δεν έχει την διάθεση να κρυφτεί. Αντίθετα ανήκει στην κατηγορία των φιλμ που γνωρίζεις απ’ την αρχή την κατάληξή του. Προσπαθεί όμως κατά την διάρκειά του να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Η έμφαση δίνεται στις πραγματικά εντυπωσιακές χορογραφίες της ταινίας τις οποίες εκτελούν κυρίως χορευτές που διακρίθηκαν στο τηλεοπτικό σόου "Βρετανία Έχεις Ταλέντο". Παθιασμένοι νεαροί συντονίζουν τα κορμιά τους στους ρυθμούς στακάτης χιπ χόπ και χορευτικής r n’ b μουσικής ενώ την γιγαντιαία χορογραφία αποσυμπιέζουν τα απαραίτητα φλερτ μεταξύ των παιδιών αλλά και οι διαμάχες που συχνά ξεσπούν. Υπολογίζοντας την τρισδιάστατη τεχνολογία που έχει επιστρατευτεί για τα γυρίσματα του φιλμ μπορείτε να φανταστείτε ότι ουσιαστικά το "Street Dance 3D" δεν είναι τίποτα παρά ένα τεράστειας διάρκειας βίντεο κλιπ, που διαθέτει εκτός από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξαιρετικούς χορευτές.

Το θέμα είναι πόσοι πραγματικά θα διάλεγαν να παρακολουθήσουν ένα βίντεοκλιπ μιάμισης ώρας; Εξάλλου είναι γεγονός πως η ταινία κλίνεται μέσα στο χορευτικό της καβούκι και συχνά μοιάζει να απευθύνεται μόνο σε φανατικούς και εξοικειωμένους οπαδούς του χορού. Παρόλα αυτά παραμένει χορταστική και διασκεδαστική.

Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ