«Captain Phillips» - Η αληθινή ιστορία μιας σύγχρονης πειρατείας που θα σε συναρπάσει [vds]

08.01.2015
Βασισμένη σε αληθινό γεγονός και σκηνοθετημένη με νεύρο και ταχύτητα η ναυτική περιπέτεια του Πολ Γκρίνγκρας ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Τομ Χανκς παρά το γεγονός ότι από τη μέση κι ύστερα προσγειώνεται άτσαλα στο επίπεδο της «συναρπαστικής αμερικανιάς».

Η ταινία διηγείται την ιστορίας μιας σύγχρονης πειρατείας με πρωταγωνιστή τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Tom Hanks (Forrest Gump, Cast Away) και σκηνοθέτη τον υποψήφιο για Όσκαρ Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, The Bourne Supremacy). Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips (Tom Hanks) και τον Σομαλό ομόλογό του (Barkhad Abdi), που τον κρατάει όμηρο. Οι δυο τους θα εμπλακούν σε μια σκληρή αντιπαράθεση, 145 μίλια μακριά από τις σομαλικές ακτές και θα βρεθούν στο έλεος δυνάμεων που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Μία συναρπαστική ταινία με κοφτά πλάνα, κάμερα στο χέρι, σωστές δόσεις μουσικής κι ερμηνείες από καλούς ηθοποιούς, οι οποίοι προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν χωρίς να σε κουράσουν με περιττά -για το είδος αυτής της περιπέτειας- χαρακτηρολογικά στοιχεία.

Κανάλι: Novacinema 2
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 132 λεπτά
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μαξ Μαρτίνι, Τζον Μαράγκο