Το Τελευταίο Κύμα

28.01.2009
Αυτό που ξεκινά ως δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται σε μια ιστορία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον μοντέρνο, λογικό κόσμο και τα πιο βαθιά, υπερφυσικά μυστήρια των πεποιθήσεων που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι.

«Τι θα γινόταν όταν κάποιος με πολύ πραγματιστική προσέγγιση στη ζωή βίωνε ένα προαίσθημα;». Αυτή είναι η κεντρική ιδέα για το «Τελευταίο Κύμα», που ξεκινά ως δικαστικό θρίλερ για να εξελιχθεί σε μια ιστορία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον μοντέρνο, λογικό κόσμο και τα πιο βαθιά, υπερφυσικά μυστήρια των πεποιθήσεων που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι. Ενας περίεργος θάνατος και ανεξήγητα, δυσοίωνα καιρικά φαινόμενα αναστατώνουν έναν δικηγόρο που αναλαμβάνει την υπεράσπιση των Αβοριγίνων κατηγορούμενων. Ενώ βλέπει την επαφή του με τη λογική πραγματικότητα να διαταράσσεται και όλα όσα νόμιζε δεδομένα να ανατρέπονται, είναι ο μόνος που βλέπει τις ολοένα περισσότερες ενδείξεις που δείχνουν ότι κάτι κοσμογονικό έρχεται...

Πριν ο Πίτερ Γουίαρ αρχίσει την αξιοζήλευτη πλέον καριέρα του (και) στο αμερικανικό σινεμά, είχε ήδη πίσω του τις ίσως πιο θαρραλέες, ιδιοφυείς δημιουργίες του, που συνέβαλαν εξάλλου στον ορισμό της ταυτότητας του αυστραλιανού Νέου Κύματος. Προσωπικές ταινίες σαν το «Τελευταίο Κύμα», εκκεντρικές και ιδιόμορφες, γεμάτες βαθιές ιδέες και υπέροχες, ατόφιες κινηματογραφικές στιγμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ