CHARLES LEE RAY (γνωστός ως CHUCKY)

12.02.2013
AΞΕΧΑΣΤΗ ATAKA Hi, I’ m Chucky, do you wanna play?...

BIO
Tα eighties ήταν η εποχή των slashers με τους Jason, Myers και Freddy να κυριαρχούν στο χώρο των ταινιών τρόμου, ενώ στο τέλος της δεκαετίας προστέθηκαν άλλοι δυο κακοί που έγραψαν ιστορία. Ο ένας από αυτούς ήταν ο Pinhead ( θα μας απασχολήσει παρακάτω) και ο δεύτερος δεν ήταν άλλος από τη σατανική κούκλα Chucky (από τον Charles Lee Ray), δημιούργημα του Don Mancini και του σκηνοθέτη Tom Holland. Η πρώτη ταινία σόκαρε τους πάντες όταν πρωτοπροβλήθηκε το 1988, ενώ η επιτυχία έδωσε το πράσινο φως για άλλες 4 συνέχειες.

BOX OFFICE
Child’s Play // $33,2 εκατ. // $44,2 παγκοσμίως
Part 2 // $28,5 εκατ. // $35,8 παγκοσμίως
Part 3 // $15,0 εκατ. // $20,6 παγκοσμίως
Bride of Chucky // $32,4 εκατ.// $50,7 παγκοσμίως
Seed of Chucky// $17,1 εκατ.// $24,8 παγκοσμίως

STORY
O Charles Lee Ray, διαβόητος στραγγαλιστής της Βοστόνης προδίδεται από το συνεργό του με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί θανάσιμα από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Πριν ξεψυχήσει, «φυλακίζει» τη σατανική ψυχή του μέσα σε μια κούκλα, ώστε μέσω αυτής να μπορέσει στο μέλλον να ξαναγυρίσει σε ανθρώπινο σώμα.
Μετά από καιρό την καταραμένη κούκλα αγοράζει η μητέρα του μικρού Αndy Βarcley. Ο μικρός παίρνει δώρο την κούκλα, χωρίς να ξέρει ότι αυτή είναι ...σατανικά ζωντανή και η ψυχή του δολοφόνου ψάχνει διέξοδο μέσα από το σώμα του αθώου Andy.

UPDATE
Μετά από 5 ταινίες ο Chucky επιστρέφει το 2010 στο σινεμά, αυτήν τη φορά όμως με ένα remake του πρώτου Child's Play, σε σενάριο και σκηνοθεσία Don Mancini.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ
Στην αρχή της πρώτης ταινίας, όταν μέσα σε αστραπές και κεραυνούς ο ετοιμοθάνατος δολοφόνος Charles Lee Ray μεταφέρει την ψυχή του στη κούκλα και εγένετο ο...Chucky.

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ
Αν και κουβαλά την ψυχή ενός πρώην στραγγαλιστή, ο Chucky σκοτώνει με μαχαίρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ