Το Σύνδρομο της Χιονάτης

26.03.2009
Ο πραγματικός αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν" ζει ελεύθερος ανάμεσα μας σχεδιάζοντας το επόμενο χτύπημα. Την ίδια στιγμή, η τελευταία εκτελέστρια της οργάνωσης ερωτεύεται τον μυστικό πράκτορα που την καταδιώκει, γνωρίζοντας ότι είναι αστυνομικός αλλά όχι ότι είναι και ο αδελφός της.
Φανταστείτε πως μπορεί να μοιάζει ένα low budget χειροποιήτο κινηματογραφικό κόμικ που χωράει μέσα στις «σελίδες» από την τρομοκρατία μέχρι την αρχαία τραγωδία και από την άγρια φαντασία μέχρι την ακόμη πιο άγρια πραγματικότητα σε μια απόπειρα συνδυασμού κάθε πιθανής χρήσης του ψηφιακού μέσου, της συμβατικής αφήγησης και του animation.

Οχι πάντοτε πετυχημένο (κυρίως στο πρώτο άτεχνο μέρος του), αλλά σε κάθε περίπτωση εμπνευσμένο (ειδικά στα τελευταία είκοσι λεπτά του), το πείραμα του παραγωγικότατου Σπάρταλη μοιάζει τελικά με την καλύτερη εκδοχή του «Do It Yourself» ελληνικού κινηματογράφου.

Θέτοντας τις βάσεις για έναν κινηματογραφιστή που έρχεται με τη σοβαρότητα ενός ώριμου δημιουργού αλλά και την ελαφρότητα ενός παιδιού και που στο μέλλον θα μας απασχολήσει με περισσότερους από έναν τρόπους. Βραβείο Ψηφιακού Αλέξανδρου στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Βραβείο Κοινού στο τμήμα Digital Wave.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ