Πρώτη Ώρα: Σινεμά!

28.04.2009
Το "ΠΡΩΤΗ ΏΡΑ: ΣΙΝΕΜΑ" είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
Το "ΠΡΩΤΗ ΏΡΑ: ΣΙΝΕΜΑ" είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Οργανώνοντας προβολές σε ώρες σχολικών μαθημάτων για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα, το "ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ : ΣΙΝΕΜΑ" φέρνει παιδιά και νέους πιο κοντά στη συνήθεια, τη μαγεία και τη γνώση του κινηματογράφου. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάσημες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, επιλέγοντας από μια λίστα 47 κινηματογραφικών έργων εγκεκριμένων από την Ειδική Επιτροπή Κρίσεως Θεαμάτων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι προβολές πραγματοποιούνται σε αίθουσα που επιλέγει κάθε σχολείο με συμβολική τιμή εισόδου τα 3 ευρώ. Με το αντίτιμο αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές παρακολουθούν την ταινία και αποκτούν ειδικό κατάλογο 104 σελίδων με πληροφοριακό υλικό και κατανοητές αναλύσεις των ταινιών του προγράμματος.

Επιπλέον πριν την κάθε προβολή, συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν την εκάστοτε ταινία, ενώ στο τέλος της προβολής συζητούν με τους μαθητές για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν και απαντούν στις ερωτήσεις τους.

Πληροφορίες / κρατήσεις: 210 9345378, 210 6061108