The Sparrow

01.07.2009
Πορτοφολάς και ερασιτέχνης φωτογράφος, ο Κέι ερωτεύεται γυναίκα που ανήκει σε σεβαστό και ονομαστό γκάνγκστερ.
Με το σινεμά του ο θρύλος του ασιατικού σινεμά Τζόνι Το έχει μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο την αισθητική ενός Τζον Γου αφήνοντας την χαρακτηριστική υπογραφή του σε κάθε πλάνο των ταινιών του. Κι ενώ ειδικεύεται στα γκανγκστερικά φιλμ, η καριέρα του είναι γεμάτη με περίεργες κωμωδίες, όμως ακόμα και με αυτό ως δεδομένο, το "Sparrow" αναμένεται να φανεί περίεργο στους ακόλουθούς του.


Για τους υπόλοιπους, είναι απλά μια κινηματογραφική εμπειρία που θα τους ακολουθεί, αλλά ας έχουμε και ως δεδομένο το πάθος του ίδιου του δημιουργού, για τον οποίον αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα προσωπικό πρότζεκτ που έγραφε και γύριζε με διαλείμματα εδώ και 3-4 χρόνια.


Πανέμορφο, πανέξυπνο και περίεργα ρομαντικό σινεμά, με ατμόσφαιρα και μουσική να μαγεύουν (το σάουντρακ είναι σαν από έναν ασιάτη Μαντσίνι, και αναπαράγει άριστα τον τόνο του φιλμ), με επιρροές από γαλλικό σινεμά μέχρι Χίτσκοκ, και με κωμωδία και δράμα να χτίζουν παράλληλα προς μια απίθανη κορύφωση που θα χρησιμοποιήσει τις ομπρέλες με τρόπο που θα σας κάνει να ξεχάσετε και τη Rihanna. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2008.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ










ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ