Το Ταξίδι Του Αυτοκράτορα

19.05.2007
Το αποδημητικό ταξίδι των αυτοκρατορικών πιγκουϊνων της Ανταρκτικής από τον ωκεανό στην ενδοχώρα με σκοπό την ετήσια αναπαραγωγή τους.

Το αποδημητικό ταξίδι των αυτοκρατορικών πιγκουϊνων της Ανταρκτικής από τον ωκεανό στην ενδοχώρα με σκοπό την ετήσια αναπαραγωγή τους.

Περιπέτεια. Αγωνία. Ερωτας. Χιούμορ. Συγκίνηση. Η πιο συναρπαστική σύναξη των κινηματογραφικών ειδών βρίσκεται σ' ένα... ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός μάλλον παρεξηγημένου ζώου. Οι χαριτωμένοι πιγκουϊνοι ζουν στην πραγματικότητα μια ζωή γεμάτη από δράμα και σασπένς, τέτοια που θα την ζήλευαν πολλοί σεναριογράφοι οι οποίοι αναζητούν τις «ενδιαφέρουσες» ιστορίες των ανθρώπινων πλασμάτων. Η κάμερα δεν παρεμβαίνει στη ζωή των πιγκουϊνων, το μοντάζ όμως του ανεξάντλητου υλικού και οι διάλογοι που έχουν προστεθεί δίνουν έναν τόνο δραματοποίησης. Στιγμές ζωής, έρωτα, γέννησης και θανάτου εντυπωσιάζουν ως θέαμα στο σχεδόν εξωπραγματικό «σκηνικό» της Ανταρκτικής, ταυτόχρονα όμως συγκινούν βαθιά, καθώς οι ομοιότητες με τον δικό μας κύκλο ζωής είναι ανατριχιαστικά πολλές.

Σαφώς πιο ενδιαφέρον και άμεσο από ένα τυπικό ντοκιμαντέρ του National Geographic και λιγότερο παιδικό, λόγω των αρκετών θλιβερών και βίαιων σκηνών, από μια ταινία κινουμένων σχεδίων, το Ταξίδι αποτελεί μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες κι ολοκληρωμένες εναλλακτικές επιλογές της φετινής χρονιάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ