Οι Πειρατες Της Καραϊβικης: Στο Τελος Του Κοσμου

22.05.2007
Το τρίτο μέρος των «Πειρατών Της Καραϊβικής» φτάνει στις ελληνικές οθόνες ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει στα μάτια του νεανικού, κυρίως, κοινού ένα υπερθέαμα γεμάτο δράση, φαντασία, εξωτική περιπέτεια και χιούμορ.

Το τρίτο μέρος των «Πειρατών Της Καραϊβικής» φτάνει στις ελληνικές οθόνες ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει στα μάτια του νεανικού, κυρίως, κοινού ένα υπερθέαμα γεμάτο δράση, φαντασία, εξωτική περιπέτεια και χιούμορ. Μετά από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία των περσινών δεύτερων «Πειρατών Της Καραϊβικής», το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της επικής τριλογίας του Γκορ Βερμπίνσκι είναι σίγουρο ότι θα συντρίψει τον ανταγωνισμό στα ταμεία... με το σπαθί του!

Ποιες είναι όμως οι νέες περιπέτειες που περιμένουν τον αρχιπειρατή Τζακ Σπάροου και τους φίλους του, που ξεκίνησαν για να τον σώσουν από την τρομερή μοίρα που τον περίμενε στο φινάλε του δεύτερου φιλμ; Αυτή την φορά, λοιπόν, οι ήρωές μας καλούνται να φτάσουν στο τέλος του κόσμου και να το ξεπεράσουν, για να συγκαλέσουν το συμβούλιο τον Αρχιπειρατών και να αντιμετωπίσουν την απειλή των στρατευμάτων του αδίστακτου Λόρδου Κάτλερ Μπέκετ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαφανίσει τους πειρατές από τις θάλασσες που άλλοτε ήταν το βασίλειό τους... μια για πάντα.

Μέσα από το γεμάτο ανατροπές σενάριο ξεχωρίζουν κάποια εμπνευσμένα σουρεαλιστικά στιγμιότυπα, ενώ απολαυστική guest εμφάνιση πραγματοποιεί το ακαταπόνητο μέλος των Rolling Stones Κιθ Ρίτσαρντς, στον ρόλο - έκπληξη του πατέρα του Τζακ Σπάροου! Κατά τα άλλα, όμως, το χαοτικό σενάριο, όπου μπορεί να συμβεί περίπου... οτιδήποτε χωρίς πολλές - πολλές εξηγήσεις κι αιτιολογίες, είναι κι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα αυτής της υπερπαραγωγής, σε συνδυασμό βεβαίως με την υπερτροφική διάρκεια των σχεδόν 170 λεπτών. Επίσης, κάποιοι χαρακτήρες αδικούνται από την πλοκή, όπως ο σημαντικότερος νέος χαρακτήρας, αυτός του αρχιπειρατή Σαό Φενγκ (τον υποδύεται ο Τσόου Γιούν Φατ), που μοιάζει να υπάρχει απλώς για να εξυπηρετήσεις τις φιδίσιες στροφές της ενίοτε πραγματικά απίστευτης πλοκής.

Τα προβλήματα αυτά, βέβαια, δεν αναμένεται να αποθαρρύνουν το νεανικό κοινό που θα κατακλύσει τις αίθουσες των πολυκινηματογράφων, κάνοντας τους «Πειρατές» μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Πρώτης τάξεως εξάλλου και σε μεγάλη αφθονίας είναι τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, ενώ το χιούμορ σε αφήνει με ένα χαμόγελο στα χείλη (με πρωτοστάτη της πλάκας τον Τζακ Σπάροου / Τζόνι Ντεπ). Τα πιο αταίριαστα δραματικά στιγμιότυπα προσπερνιούνται και γρήγορα η δράση παίρνει ξανά την θέση της, για να αναδείξει τελικά τους «Πειρατές Της Καραϊβικής» όχι σαν μια σπουδαία ταινία, αλλά σαν μια ιδανική συνοδεία για ζεστό ποπ κορν. Κι αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι και το πιο σημαντικό για τα εκατομμύρια των νεαρών φαν τους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ