Σρεκ ο Τρίτος

23.05.2007
Ο Σρεκ τρομοκρατείται στην ιδέα ότι πρέπει να αναλάβει καθήκοντα βασιλιά και, με τη βοήθεια των φίλων του, αποφασίζει να βρει και να πείσει για την... αγγαρεία τον αμέσως επόμενο στη λίστα, ένα σπασίκλα φοιτητή
Η ταινία που κατάφερε να «ταράξει» τα νερά των καρτούν φέρνοντάς τα πιο κοντά στο ενήλικο κοινό επιστρέφει για τρίτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον Σρεκ να είναι διάδοχος της βασιλείας της Πέρα Πέρα Χώρας!
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο βασιλιάς βάτραχος -και πεθερός του Σρεκ- πεθαίνει και αφήνει το θρόνο του στον αγαπημένο γαμπρό του... Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει ο Σρεκ από τη βασιλεία είναι να βρει, με τη βοήθεια των πιστών του φίλων, του Γαϊδάρου και του Γάτου, έναν άξιο διάδοχο για το θρόνο. Αυτόν τον βρίσκει στο πρόσωπο του ξαδέλφου της αγαπημένης του Φιόνα, του νεαρού Άρτι, ο οποίος φαινομενικά πληροί τις προδιαγραφές, απαιτείται όμως σκληρή δουλειά ώσπου να εξελιχθεί σε ικανό βασιλιά...
Και σα να μην του έφταναν αυτά, ο Σρεκ καλείται να αντιμετωπίσει και τις ευθύνες μίας επικείμενης πατρότητας!!!

Η ταινία έχει κάποιες καλές στιγμές, καθώς η συμπαθής παρέα του τερατόμορφου γίγαντα δίνει τον καλύτερό της εαυτό, με αποκορύφωμα τον γάιδαρο - τον οποίο «ντύνει» μοναδικά ο Εντι Μέρφι- τον οποίο απολαμβάνουμε στο ρόλο του συζύγου μίας όμορφης δράκαινας και του πατέρα πολλών δρακογαϊδουρακίων!

Ωστόσο, ο Τρίτος Σρεκ έρχεται και τρίτος στην κατάταξη συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα, καθώς ακολουθεί την ίδια -επιτυχημένη- μανιεριστική συνταγή, όπου οι ατάκες πέφτουν μεν βροχή από το γάιδαρο και το γάτο... είναι όμως αναμενόμενες και δεν χαρίζουν πάντα αβίαστα το γέλιο.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]