Hitman Εκτελεστής 47

28.11.2007
Ο Πράκτορας 47 είναι πληρωμένος δολοφόνος, δουλεύει για το "Πρακτορείο" και σκοτώνει για μετρητά. Όταν όμως παγιδεύεται σε μια πολιτική πλεκτάνη, καταλήγει να καταδιώκεται από την Ίντερπολ και το Ρωσικό Στρατό, ενώ ταξιδεύει στην Ανατολική Ευρώπη. Για να επιβιώσει θα πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον έχουν παγιδεύσει και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Ο Πράκτορας 47 είναι πληρωμένος δολοφόνος, δουλεύει για το «Πρακτορείο» και σκοτώνει για μετρητά. Όταν όμως παγιδεύεται σε μια πολιτική πλεκτάνη, καταλήγει να καταδιώκεται από την Ίντερπολ και το Ρώσικο Στρατό, ενώ ταξιδεύει στην Ανατολική Ευρώπη. Για να επιβιώσει θα πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον έχουν παγιδεύσει και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωσή του όμως είναι η εμφάνιση συνείδησης και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκύπτουν από τη γνωριμία του με ένα όμορφο τραυματισμένο κορίτσι.

Καλό το στόρι, κακή όμως η ταινία που αποτελεί μεταφορά ενός από τα πιο δημοφιλή video games όλων των εποχών, το «Hitman Εκτελεστής 47». Έτσι και αλλιώς, η πλειονότητα αυτού του είδους των μεταφορών μας απογοητεύουν και γι΄ αυτό δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες γι΄ αυτές.
Το Hitman όμως μπάζει νερά από παντού. Η πλοκή είναι τελείως προβλέψιμη και δεν δημιουργεί ίχνος αγωνίας. Ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Όλιφαντ μπορεί άνετα να ενταχθεί στο Top 10 των ατάλαντων wanna be ηθοποιών, καθώς η ερμηνεία του είναι τελείως ξύλινη και διακατέχεται από μία αψυχολόγητη μανιέρα που δεν συγκινεί ούτε τον πιο φανατικό του game.
Η σκηνοθεσία, τέλος, παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες, με την κυριότερη να σημειώνεται στις σκηνές δράσης που δεν κατορθώνουν να μας αποσπάσουν ούτε τον αμήχανο γέλωτα...

Γεωργία Οικονόμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ