The Town

29.09.2010
H ιστορία τεσσάρων κακοποιών που ζουν στη Βοστόνη και ειδικεύονται στις ληστείες τραπεζών. Ενας από αυτούς ερωτεύεται την τραπεζική υπάλληλο που είχε κρατήσει για λίγο όμηρο κατά τη διάρκεια ενός σχεδιασμένου εγκλήματος και την ακολουθεί σε ένα απεγνωσμένο παιχνίδι πόθου και αδιέξοδων ελπίδων.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τσακ Χόγκαν «Prince Of Thieves», το «The Town» ακολουθεί την δραματική πορεία του Νταγκ (Μπεν Άφλεκ), εγκέφαλου σπείρας ληστών στη Βοστώνη. Η συμμορία του, που παραμένει ασύλληπτη μετά από αρκετές επιτυχημένες ληστείες χρηματαποστολών, βρίσκεται στο στόχαστρο του FBI και ο έρωτας του Νταγκ για μια πρώην όμηρό τους (Ρεμπέκα Χολ) θέτει όλη την ομάδα σε κίνδυνο. Ανάμεσα στην παλιά του ζωή και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν για χάρη της αγάπης, θα πέσει σε ένα σπιράλ βίας, προδοσίας και κυνηγητού για να έρθει τελικά αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Μπεν Αφλεκ βάζει την υπογραφή του σε σκηνοθεσία και σενάριο και στήνει ένα υπέροχο δραματικό θρίλερ αποδεικνύοντας πως έχει έρθει για να μείνει ως σκηνοθέτης. Την ίδια στιγμή δίνει τον καλύτερο του εαυτό και στην κεντρική ερμηνεία, διεκδικώντας δυναμικά μια θέση στις επόμενες οσκαρικές υποψηφιότητες - σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Κραδαίνοντας το καρότο του heist fun μπροστά στα μάτια του θεατή, ο Άφλεκ σκιαγραφεί με νεύρο υπαρξιακά αδιέξοδα και συναισθηματικές αβύσσους, χωρίς να ξεχνά στιγμή ότι σκηνοθετεί ταινία δράσης. Κλιμακούμενη ένταση, εξαιρετικές ερμηνείες και αυθεντική ατμόσφαιρά σε μία από τις ταινίες της χρονιάς.

Φαίδρα Βόκαλη