Υ.Γ.: Σ΄αγαπώ

07.01.2008
Βγαίνεις πρώτο ραντεβού και πάτε οι δυο σας σινεμά. Έχετε μπροστά το πρόγραμμα των ταινιών. Το "P.S I love you" , είναι σίγουρα η πρώτη ταινία που θα διαλέξετε. Βασισμένο στο best seller μυθιστόρημα της Σεσίλια Άχερν περιέχει εύκολη συγκίνηση, ωραίους ηθοποιούς (Χίλαρι Σουάνκ, Τζέραλντ Μπάτλερ), έναν μεγάλο έρωτα, δακρύβρεχτο μελόδραμα, ρομαντική κομεντί χωρίς βία και δυσκολονόητο σενάριο.

Βγαίνεις πρώτο ραντεβού και πάτε οι δυο σας σινεμά. Έχετε μπροστά το πρόγραμμα των ταινιών. Το «P.S I love you» , είναι σίγουρα η πρώτη ταινία που θα διαλέξετε. Βασισμένο στο best seller μυθιστόρημα της Σεσίλια Άχερν περιέχει εύκολη συγκίνηση, ωραίους ηθοποιούς (Χίλαρι Σουάνκ, Τζέραλντ Μπάτλερ), έναν μεγάλο έρωτα, δακρύβρεχτο μελόδραμα, ρομαντική κομεντί χωρίς βία και δυσκολονόητο σενάριο.

Η Χόλι Κέννεντι είναι μια όμορφη κι έξυπνη Αμερικανίδα η οποία γνωρίζει τον Ιρλανδό Τζέρι, ερωτεύονται παντρεύονται και ζουν τη μελωδία της ευτυχίας παρ' όλο που η πεθερά δεν εγκρίνει. Ώσπου μια αρρώστια έρχεται να καταστρέψει όλα. Η διάγνωση του συζύγου λέει «όγκος στο κεφάλι» και ύστερα ήρθαν.. τα κλάματα. Εκείνος φεύγει από τη ζωή, αλλά εκείνη λαμβάνει απ’ αυτόν μυστηριώδη γράμματα τύπου «Δε σου ζητάω να με θυμάσαι. Όταν βγεις από τον πόνο σου από το θάνατο μου θα απελευθερωθείς κι εγώ θα είμαι πάντα μέσα στην καρδιά σου» και άλλα τέτοια παρόμοια για να απαλύνει τη θλίψη της και να συνεχίσει τη ζωή της όπως άλλοτε. Μια μεταφυσική κατάσταση δηλαδή παράλληλα με φλας μπακ με τις παλιές όμορφες στιγμές του ζευγαριού για να μη μας πάρει εντελώς από κάτω.

Ο Ρίτσαρντ Λαγκραβένιζ μετά την οσκαρική υποψηφιότητα του για το πολύ καλό σενάριο του «Βασιλιά της μοναξιάς», μάλλον έπαψε να δέχεται επισκέψεις από την έμπνευση κι απογοητεύει (έχοντας παρέα αυτή τη φορά τον Στίβεν Ρότζερς). Διπλά κιόλας αφού και στο κομμάτι της σκηνοθεσίας δεν εντυπωσιάζει καθόλου με κάποια συνηθισμένα ευρήματα.

P.S. Μακριά κι αγαπημένοι.

Κυριακή Παπαδοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ