Αγαπημένε μου Τζον

03.05.2010
Ο Τζον Τάιρι (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι ένας γοητευτικός στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων. Στην άδειά του επισκέπτεται τον πατέρα του στη Νότια Καρολίνα. Η Σαβάνα Κέρτις (Αμάντα Σάιφριντ), μια πανέμορφη ιδεαλίστρια φοιτήτρια, έχει γυρίσει σπίτι για τις διακοπές.

Αντί προλόγου: «Μεγαλώνοντας, θεωρούσα ότι θα γίνω ένας ηθοποιός που θα κυνηγά τους κακούς, θα πυροβολά και θα πηδάει από ψηλά κτίρια. Δεν υπάρχουν πολλές ιστορίες αγάπης ιδωμένες από την οπτική του άντρα, κι έτσι αυτή η ταινία μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ευκαιρία». Τάδε έφη ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τσάνινγκ Τέιτουμ για τον ρόλο του στο «Αγαπημένε μου Τζον».

Υπερπατριωτική, αμερικανική προπαγάνδα μπασταρδεμένη με ένα ξενέρωτο λαβ στόρι που προσπαθεί να συγκινήσει αλλά δεν τα καταφέρνει ποτέ. Ο λοκατζής Τζον γυρίζει κατά την διάρκεια μιας ολιγοήμερης άδειας στην πόλη του όπου γνωρίζει τη Σαβάνα και την ερωτεύεται. Μετά όμως ο Τζόνι παίρνει τ΄όπλο του καθώς το καθήκον του υπαγορεύει να γυρίσει τον κόσμο προστατεύοντας την μαμά πατρίδα απ’ τους κακούς λαούς που την απειλούν( ;). Η Σαβάνα απ’ την ‘άλλη είναι φοιτήτρια και για ένα μεγάλο διάστημα επιλέγουν να κρατούν την σχέση τους ζωντανή μέσω αλληλογραφίας. Η συνέχεια όμως δεν είναι η αντίστοιχη και τελικά χάνουν επαφή καθώς η Σάβανα αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο.

Θα σας θυμίσει «Το Ημερολόγιο», σε σίγουρα χειρότερη ποιοτικά εκδοχή, καθώς το «Αγαπημένε μου Τζον» ανήκει επίσης στον συγγραφέα Νίκολας Σπαρκς και είναι βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του. Όαση η Αμάντα Σέιφριντ την οποία απολαύσαμε πρόσφατα στο «Υποψία» του Ατόμ Εγκογιάν. Οι εκφράσεις του προσώπου της συχνά αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Ο μόνος ίσως λόγος για να δεις τη ταινία αλλά και αυτός δεν δείχνει αρκετός.

Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ