Τελειωνει αμεσως

01.03.2011
Δεν μπορώ άλλο! Από την πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή, το αγόρι μου τελείωσε αμέσως, μετά τις 2-3 διεισδύσεις.

Δεν μπορώ άλλο! Είμαι σε σχέση εδώ και 4 μήνες. Από την πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή, το αγόρι μου τελείωσε αμέσως, μετά τις 2-3 διεισδύσεις. Στην αρχή είπα ότι μπορεί να έχει άγχος κ.τ.λ. Αλλά και έπειτα από τόσο καιρό συνεχίζει αυτή η κατάσταση. Ενώ στον στοματικό έρωτα κάνει να τελειώσει πάνω από 10'. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Επαφές δεν έχει. Ήμουν η δεύτερη κοπέλα που έκανε κάτι. Είναι ένα γεγονός το οποίο τον στεναχωρεί πολύ. Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό;

Εκτός από υπομονή, όσο σε παίρνει, από μόνη σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά χωρίς τη συνεργασία του συντρόφου σου. Η πρόωρη εκσπερμάτωση που αντιμετωπίζει οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνος δεν μπορεί να ελέγξει τη στιγμή που φτάνει σε οργασμό, ή τη στιγμή "δίχως γυρισμό" όπως τη λένε. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί αν αποφασίσετε να το χειριστείτε μαζί.

Αν θέλεις να τον βοηθήσεις λοιπόν, θα πρέπει να συνεργαστείτε ώστε εκείνος να μάθει να ελέγχει την πορεία της σεξουαλικής του κορύφωσης. Για να το πετύχετε αυτό, αρκεί ν' ακολουθήσετε την μέθοδο των Μάστερ και Τζόνσον, των περίφημων σεξολόγων που έχουν βοηθήσει με τις μεθόδους τους πάρα πολλά ζευγάρια.

Η μέθοδος τους για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης συνοψίζεται στο ότι μόλις ο άντρας αισθανθεί ότι πλησιάζει στην κορύφωση πρέπει να σταματήσει και να αφήσει το πέος του να χαλαρώσει τελείως, πριν εμπλακεί ξανά στο σεξουαλικό παιχνίδι. Έτσι εκείνος μαθαίνει να αναγνωρίζει την κρίσιμη στιγμή και σιγά σιγά να παρατείνει τη διάρκεια της στύσης του.

Εφόσον λοιπόν ο καλός σου ήδη μπορεί να διατηρήσει τη στύση του όταν του κάνεις στοματικό -ή όταν τον ερεθίζεις με το χέρι- ζήτησε του να σου πει να σταματήσεις -είτε με λόγια είτε με κάποιο συγκεκριμένο άγγιγμα- λίγο πριν τον οργασμό του και άσε τον να ηρεμήσει.

Αφού επαναλάβετε το ίδιο πολλές φορές για κάποιες διαδοχικές συνευρέσεις σας, εκείνος θα έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πότε έρχεται η στιγμή χωρίς γυρισμό, οπότε θα μπορείτε να προχωρήσετε με τον ίδιο τρόπο και στη διείσδυση. Δηλαδή εκείνος θα πρέπει να μπαίνει μέσα σου, να μένει ακίνητος για λίγο και μετά, αφού αρχίσει να κινείται και νιώσει ότι φτάνει στην κορύφωση να βγαίνει και να περιμένει να χαλαρώσει, ακόμα κι αν μιλάμε για μια μόνο κίνηση. Εντωμεταξύ, βέβαια, προκειμένου να μην σπάσουν τα νεύρα σου σ' όλη αυτή τη φάση, εκείνος μπορεί να σε ικανοποιεί προκαταβολικά με άλλους τρόπους, ώστε να παίρνεις κι εσύ την ευχαρίστηση που δικαιούσαι.

Επίσης, αν δεν έχετε την ευκαιρία να βρίσκεστε ερωτικά αρκετά συχνά, ακριβώς την ίδια τακτική μπορεί να χρησιμοποιήσει κι εκείνος μόνος του, όταν αυνανίζεται. Δηλαδή να φτάνει μέχρι τη στιγμή πριν εκσπερματώσει και να σταματάει μέχρι να χάσει τη στύση του, πριν ξαναρχίσει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, πολύ βασικό για την επιτυχία της μεθόδου αυτής είναι να μην τον αγχώνεις να "αποδώσει", αλλά να τον ενθαρρύνεις με αγάπη και υπομονή. Ίσως χρειαστούν τρεις-τέσσερις εβδομάδες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα θεαματικό κι εφόσον είσαι ερωτευμένη με το αγόρι σου, θα ήταν πολύ ωραίο να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει το πρόβλημα του μαζί σου.

Συμπληρωματικά, στην πρόωρη εκσπερμάτωση βοηθούν πολύ και οι ασκήσεις Κέγκελ, κατά τις οποίες ο άντρας πρέπει να συσπά συνειδητά τους μύες που ελέγχουν την ούρηση. Για να εντοπίσει τους μύες αυτούς αρκεί να προσπαθήσει να ελέγξει την ροή των ούρων του, όμως οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται ενώ η ουροδόχος κύστη είναι άδεια, δύο φορές την ημέρα για πέντε λεπτά, μέχρι εκείνος να μπορέσει να κρατήσει σφιγμένους του συγκεκριμένους μύες για δέκα δευτερόλεπτα.

Αν παρ' ελπίδα, οι παραπάνω προσπάθειες αποτύχουν, τότε ο καλός σου θα μπορούσε να συμβουλευτεί κάποιον σεξολόγο, ο οποίος σίγουρα θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την πρόωρη εκσπερμάτωση. Η επίσκεψη στον ειδικό δεν είναι ντροπή, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πάρα πολύ συχνό, ιδιαίτερα στους νέους άντρες που μόλις έχουν ξεκινήσει την ερωτική τους ζωή, όπως ο δικός σου και φτάνει σε ένα ποσοστό μέχρι και 40%. Άρα για κάθε ενδεχόμενο σημείωσε και το τηλέφωνο του Σεξολογικού Ινστιτούτου (210 723 3102) όπου εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι είναι έτοιμοι να συμβουλέψουν δωρεάν όλους τους ενδιαφερόμενους, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ανώνυμα και με απόλυτη εχεμύθεια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook