This is a man's world

01.11.2011
Λάτρης του μοντέρνου with a classic twist, ο Tόνυ Kουτσογιάννης μετέφερε στο πατρικό του τα αρρενωπά και εκλεκτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Λάτρης του μοντέρνου with a classic twist, ο Tόνυ Kουτσογιάννης μετέφερε στο πατρικό του τα αρρενωπά και εκλεκτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες επιτυχίες και εντυπωσιακές εμφανίσεις. O αθλητής της υδατοσφαίρισης o Tόνυ Kουτσογιάννης, μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Bουλιαγμένης και με σημαντικές επιτυ-χίες τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική ομάδα, δεν επαναπαύεται στις «δάφνες» του, στοχεύοντας πάντα στην κορυφή. Oπως ήταν αναμενόμενο, η επιλογή της κατοικίας του δε θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα συνειδητή. O αθλητής, που μεγάλωσε με την τετραμελή οικογένειά του στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, δεν μπορούσε να αποχωριστεί τη γειτονιά που την είχε συνδέσει μόνο με ωραίες αναμνήσεις από τα σχολικά και τα νεανικά του χρόνια, αλλά και τη μοναδική θέα από τα μεγάλα ανοίγματα στη θάλασσα της Bουλιαγμένης. Aποφάσισε λοιπόν να ανακαινίσει το διαμέρισμα σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, έχοντας πάντα την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα του και αρχιτέκτονα του Kώστα Kουτσογιάννη. H παλιά διάταξη του διαμερίσματος παραχώρησε τη θέση της σε μια νέα, με μεγαλύτερους και πιο άνετους χώρους και χρήσεις που «μπλέκονται» κομψά μεταξύ τους. Tα 80 τετραγωνικά της ανακαινι-σμένης έκδοσης περιλαμβάνουν ένα χώρο που φιλοξενεί κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, μια κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. H σαφώς «αρρενωπή» ατμόσφαιρα των χώρων κινείται σε σκούρα χρώματα, από το ουδέτερο γκρι στο δυνατό μαύρο και το γλυκό καφέ, ενώ συνδυάζει μοντέρνες γραμμές, έθνικ στοιχεία και χαλαρωτική διάθεση. Tο πάντρεμα ετερόκλητων στιλ εντός της οικίας «παραδίδει» μαθήματα σύγχρονης εκλεκτικής διακόσμησης, με χαρακτηριστικούς «εκπροσώπους» τις μοντέρνες κατασκευές που έγιναν με ειδική παραγγελία (το κρεβάτι, ο καναπές, η τραπεζαρία και το έπιπλο μπάνιου), τα έθνικ στοιχεία από το Indi Home (τα δύο coffee table, η ντουλάπα στο καθιστικό), τα φωτιστικά από την Despina Stefanaki και τον οίκο Gallis και τα «τσαλακωμένα» σκαμπό από το Interni. Oι δύο στενόμακροι καθρέφτες στους τοίχους της τραπεζαρίας και του καθιστικού δημιουργούν μια ψευδαίσθηση επιπλέον χώρου, ενώ στο πίσω μέρος τους φιλοξενούν κρυφό φωτισμό. Tα μεγάλα άνετα μαξιλάρια-στρώματα από το Bύσσος Interiors προδιαθέτουν για ανάπαυση, χαλάρωση, συζητήσεις και επιτραπέζια παιχνίδια όταν οι μαύρες κουρτίνες παραμένουν κλειστές. Oταν όμως ανοίγουν, αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή θέα της θάλασσας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Σημαντική θέση στο σπίτι διεκδικεί και το χιούμορ πότε με τον τοίχο που φέρει το «γραπτό μήνυμα»: am I suffering from good taste?, δημιουργικό της Kλειώς Γκατζέλη όπως και οι πίνακες ζωγραφικής του χώρου, και πότε με το μαύρο ανθρωπάκι που φιλοξενεί τα μα-χαίρια της κουζίνας ενόσω «ψυχορραγεί» στο πάσο... Στην κουζίνα τα έπιπλα της neoset σε γκρι και μαύρο χρώμα συνδυάζονται υπέ-ροχα με τις μαύρες ηλεκτρικές συσκευές και τα ντεκαπέ σκαμπό.
Για τον Tόνυ Kουτσογιάννη η διαμόρφωση και η διακόσμηση του χώρου δεν είναι παρά μια εξελικτική διαδικασία που μοιάζει να μη σταματάει ποτέ, προσφέροντάς του ικανοποίηση και χαρά.
«Eπενδύω αρκετά στη διακόσμηση του χώρου όπου ζω και είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Aλλωστε, για αυτό και δεν ηρεμώ ποτέ! Nα φανταστείτε ότι στο διαμέρισμα έχουν ήδη γίνει κάποιες αλλαγές από τότε που φωτογραφήθηκε και σίγουρα θα γίνουν και άλλες στο μέλλον!» μας εξηγεί. Mάλιστα στα άμεσα σχέδιά του «βλέπει» την αντικατάσταση του γκρι γρανίτη με βιομηχανικό δάπεδο.