Είσαι σίγουρη ότι πλένεις σωστά τα εσώρουχά σου; Αν ναι, κάνεις λάθος

17.04.2018
Είσαι σίγουρη ότι πλένεις σωστά τα εσώρουχά σου; Αν ναι, κάνεις λάθος
Αν σε κάτι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές όσον αφορά στο πλύσιμο των εσωρούχων μας, αυτό δεν είναι άλλο από την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

Κάτι που –δυστυχώς- αμελούμε. Πριν βιαστείς να πιστέψεις πως εσύ κάνεις τα πάντα σωστά (τόσα χρόνια νοικοκυρά!), ήρθε η ώρα να μάθεις πως οι ειδικοί έχουν εντελώς αντίθετη άποψη από τη δική μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον σωστό χειρισμών των «ιδιαίτερων» αυτών ρούχων μας.

Τι εννοούμε; Ότι όλες επιμένουμε να τα πλένουμε με τον λάθος τρόπο.

Και ιδού η απόδειξη. Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που τοποθετούν τα εσώρουχά τους στο πλυντήριο μαζί με όλα τα υπόλοιπα ρούχα, σωστά; Μέγα λάθος.

Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεις στα μικρόβια των υπολοίπων ρούχων να έρθουν σε επαφή με τα εσώρουχά σου, τα οποία είναι σαφώς πιο καθαρά από το τζιν παντελόνι σου ή το αγαπημένο σου φούτερ, ρούχα τα οποία φορά και εκτός σπιτιού και τα οποία έρχονται σε επαφή με ιδιαιτέρως βρώμικες επιφάνειες όπως λόγου χάρη το κάθισμα του αυτοκινήτου σου ή η καρέκλα του γραφείου σου!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πιο έξυπνη κίνηση είναι να κάνεις μία πλύση μόνο με τα εσώρουχά σου και κανένα άλλο ρούχο μέσα στο πλυντήριο.

Με τον τρόπο αυτό, εμποδίζεις εκατομμύρια μικρόβια να «μετακομίσουν» στις ίνες των εσωρούχων σου, ενώ παράλληλα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για πιο ευαίσθητα ρούχα.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και ένα από τα απολυμαντικά προϊόντα για πλύσιμο στο πλυντήριο, προκειμένου να εξασφαλίσεις την εξουδετέρωση των μικροοργανισμών που απειλούν την υγεία σου.

Όσο για την περίπτωση που δεν μπορείς να περιμένεις να συμπληρωθεί μια πλύση πλυντηρίου για να τα πλύνεις; Η λύση της λεκάνης και του πλυσίματος στο χέρι είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.

Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό, κατάλληλο απορρυπαντικό και το απολυμαντικό της αρεσκείας σου και… έτοιμα.

Τα εσώρουχά σου θα είναι πιο καθαρά από ποτέ!