Πώς θα πλύνεις το μαγιό σου για να το χαρείς περισσότερο

04.07.2018
Πώς θα πλύνεις το μαγιό σου για να το χαρείς περισσότερο
ΌΛΑ όσα πρέπει να ξέρεις, παρακάτω

Θάλασσα, ήλιος, αντηλιακό, καθημερινό πλύσιμο... το αγαπημένο σου μαγιό αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού! Και ενώ η ποιότητα του υφάσματος και των ραφών παίζει ρόλο, όλα τα μαγιό μπορούν να αναβάλλουν για λίγο την αναπόφευκτη φθορά αν τηρείς τα παρακάτω μυστικά για το πλύσιμό τους.

Πλένε το μαγιό σου μετά από κάθε χρήση και όχι μονάχα όταν μπαίνεις με αυτό στη θάλασσα

Τα αντηλιακά περιέχουν βλαπτικά για το μαγιό συστατικά, εξηγεί η Marysia Reeves των μαγιό Marysia. Συνθέσεις, μάλιστα, που περιέχουν ορυκτά στοιχεία ή λάδια μπορεί να κιτρινίσουν το μαγιό σου μόνιμα, αν δεν το πλένεις συστηματικά. Αν ωστόσο κάνεις μπάνιο σε πισίνα, να ξέρεις ότι το μόνο χειρότερο από το θαλασσινό νερό για το μαγιό σου είναι το χλώριο που περιέχει η πισίνα.

Προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι, με απορρυπαντικό για τα ευαίσθητα

Δοκίμασε ακόμα να πλύνεις το μαγιό σε νερό που θα έχεις προσθέσει λευκό ξύδι αφού εξουδετερώνει τις οσμές και είναι αντιβακτηριακό. Τα ανδρικά μαγιό τύπου βερμούδα, είναι συνήθως φτιαγμένα από πιο ανθεκτικά υφάσματα και άρα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Όσο για το πλύσιμο στο χέρι; Έχει και αυτό τους δικούς του κανόνες. Γέμισε μια λεκανε με κρύο νερό, πρόσθεσε μια μεζούρα λευκό ξύδι ή απορρυπαντικό και άσε το μαγιό να μουλιάσει για 30 λεπτά. Ξέπλυνε με κρύο νερό και ύστερα τύλιξε το μαγιό με μία πετσέτα για να τραβήξει το πολύ νερό και άπλωσέ το οριζόντια να στεγνώσει. Απόφυγε πάση θυσία να το στύψεις και μην το αφήνεις να στεγνώσει στον ήλιο!