Κάνε το σπίτι σου το κέντρο της παρέας!

27.01.2012
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι έξοδοι έχουν μειωθεί για όλους. Κακά τα ψέματα. Ο κόσμος επιστρέφει στη "διασκέδαση εντός", αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις η τέλεια οικοδέσποινα.

Ανεξάρτητα από το τι είδους διασκέδασης σου αρέσει, και το πόσο συχνά βγαίνεις έξω για φαγητό, ποτό, σινεμά ή θέατρο, οι χαλαρές, ανεπίσημες, φιλικές συγκεντρώσεις στα σπίτια αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή επιλογή. Και επειδή αυτά τα καλέσματα ακολουθούν πάντα μια «κυλιόμενη» μορφή, όταν έρθει η σειρά σου φρόντισε να είσαι έτοιμη.

Φαγητό: Όσο καλοί και αν είναι οι φίλοι που θα έρθουν, όσο ανεπίσημη και αν είναι η βραδιά, κάτι θα πρέπει να φάνε. Καλό είναι να έχεις επιλέξει από πριν τι θα κάνεις. Υπάρχει πάντα η λύση του delivery: πίτσα, σουβλάκια ή ακόμη και κινέζικο, τα οποία μπορεί και να έχεις ήδη παραγγείλει λίγο πριν φτάσουν έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος στη συνεννόηση. Ακόμη και αν έχεις αποφασίσει όμως να μαγειρέψεις, υπάρχουν λύσεις για κάτι εύκολο και γρήγορο. Μια ωραία μακαρονοσαλάτα και μπουκίτσες παναρισμένου κοτόπουλου στον φούρνο, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δώσουν μια ιδέα.

Σνακ: Πέρα από το φαγητό, απαραίτητα θα πρέπει να έχεις φροντίσει για το γενικότερο «μασούλημα» του πριν και του μετά. Ξηροί καρποί, πατατάκια, ή φρεσκοκομμένα καροτάκια και αγγουράκια με ένα εύκολο ντιπ γιαουρτιού (υπάρχουν και έτοιμα) «γεμίζουν» ωραιότατα τα κενά, συμπληρώνοντας στη συνέχεια την ώρα του ποτού.

Ποτό: Εφόσον μιλάμε για φίλους, σίγουρα θα ξέρεις τι πίνει ο καθένας, έτσι ώστε να φροντίσεις από πριν να έχεις τα πάντα και στις σωστές ποσότητες. Αναψυκτικά, κρασί και μπύρα για το φαγητό και ποτά για τη συνέχεια. Προσοχή: Μην ξεχάσεις το πιο σημαντικό κομμάτι της κατηγορίας αυτής: τον πάγο. Όσο κρύο και να κάνει, υπάρχουν μερικά ποτά που δεν πίνονται χωρίς αυτόν.

Γλυκά: Αυτό είναι ένα κομμάτι που συνήθως «καλύπτεται» από τους καλεσμένους, αλλά για καλό και για κακό, ας έχεις προνοήσει για κάτι σε περίπτωση που δεν φτάσει κάτι στα χέρια σου. Λίγο παγωτό, ή γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού -που όλο και κάπου θα υπάρχει στο σπίτι- θα λύσουν εύκολα και... νόστιμα το θέμα.

Μουσική: Δεν χρειάζεται να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι για να ασχοληθείς ιδιαίτερα με τον ήχο. Ακόμη και σε μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι, η μουσική υπόκρουση παίζει σημαντικό ρόλο. Εφόσον όμως σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει τον πρώτο λόγο, θα πρέπει να είναι κάτι απαλό, εύκολο και ευχάριστο, έτσι για να λειτουργεί ως «χαλί» για τις κουβέντες που θα γίνονται στον χώρο. Και αυτό φυσικά στην περίπτωση που δεν θα υπάρχει -για κάποιον λόγο- ανοιχτή τηλεόραση γιατί μετά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχουν όλοι έναν δυνατό πονοκέφαλο.

Παιχνίδια: Πολύ συχνά, οι βραδιές αυτές μπορεί να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες αν έχουν «θέμα» το οποίο όμως θα πρέπει να έχετε από κοινού αποφασίσει από νωρίτερα. Επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά, ή ακόμη και μια ταινία σε DVD θα μπορούσαν να δώσουν το ιδανικό έναυσμα.

Καλή διασκέδαση, λοιπόν!

Από τη Ζωή Κίττα