Εξωτική σοκολάτα

28.04.2011

Yλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα μαύρη καλής ποιότητας κομμένη
  • 6 κουτ. γλυκού σοκολάτα 70% κακάο τριμμένη για γαρνίρισμα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 11/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 6 πυρίμαχα φορμάκια

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ρίχνουμε σε μπολ τους κρόκους των αβγών και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σοκολάτα απαλή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα και ανακατεύουμε τη σοκολάτα μέχρι να γίνει απαλή. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση με τη σοκολάτα. Βάζουμε νερό σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φορμάκια (με το νερό να φτάνει μέχρι το μισό τους ύψος) και ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Tip: Οι λάτρεις των spicy γεύσεων μπορούν να προσθέσουν στη συνταγή φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαζί με τα μπαχαρικά για πιο πικάντικη γεύση.