Σοκολατόπιτα

28.09.2011

Λιώνουμε 180 γρ. κουβερτούρα με 75 γρ. βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε 3 αβγά με μισό φλιτζάνι ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη (σαν πούδρα) και 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να κάνει κρούστα η επιφάνεια. Εσωτερικά, η πίτα μας θα παραμείνει υγρή.