Κρέμα σοκολάτας με πορτοκάλι

17.02.2011

Yλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 κρόκους αβγών
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζάνι πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
  • 4 κουτ. γλυκού τρούφα σοκολάτας

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά σε κατσαρόλα τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος και το μισό γάλα. Ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών σε μπολ και τους χτυπάμε καλά μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό μείγμα της κρέμας και του γάλακτος. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε τους κύβους πορτοκαλιού και τη μοιράζουμε σε ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν. Σερβίρουμε αφού πρώτα γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας.

Tip: Αντί για τρούφα σοκολάτας, μπορούμε να γαρνίρουμε το επιδόρπιό μας με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, που του ταιριάζει πολύ.