Σοκολατένια τάρτα με cointreau

26.04.2011

Yλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖYΜΗ

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα σε σκόνη στο μπλέντερ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 260 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. μέλι
  • 50 γρ. λικέρ Cointreau

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της τάρτας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και απλώνουμε με τα δάχτυλα ομοιόμορφα τη ζύμη σε λεπτή στρώση στον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε τον πάτο παντού με πιρούνι και ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας. Για τη γέμιση, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα. Μόλις κρυώσει η κρέμα και η ζύμη, γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα σοκολάτας.

Tips: Αν δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε σπιτική ζύμη για την τάρτα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη για τάρτες. ? Προαιρετικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη διπλάσια ποσότητα ζύμης, να τη χωρίσουμε στα δύο και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη. Ετσι, την επόμενη φορά θα έχουμε έτοιμη τη ζύμη μας, αρκεί να την ξεπαγώσουμε.