Θαλασσινά με φρέσκια ντομάτα και ρύζι

14.03.2011

  • Προετοιμασία > 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα > 30 λεπτά
  • Υλικά για > 6 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας > μέτρια

Yλικά

  • 6-7 μεγάλες καραβίδες
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 1 φλιτζάνι ψίχα από μύδια
  • 1 χταποδάκι μικρό βρασμένο
  • 3 καλαμάρια
  • 2-3 σουπιές μικρές
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο για πιλάφι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές και κόβουμε το χταπόδι σε φετάκια. Aχνίζουμε τα καλαμάρια, τις σουπιές και το χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε το μείγμα με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, βάζουμε στο τηγάνι τις καραβίδες, τις γαρίδες, τα μύδια και την ντομάτα. Προσθέτουμε την πιπεριά σε φετάκια, τα κολοκυθάκια και το ρύζι μαζί με δύο ποτήρια ζεστό νερό. Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά.

Από τον Βασίλη Καλλιδη

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι βασικός συνεργάτης του περιοδικού Cook Book, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ανετον» και σεφ της εκπομπής «Ομορφος κόσμος το πρωί» του Mega.