Μελιτζάνες ρολά με τυρί και μπέικον

01.06.2010

Υλικά

  • 6-7 μελιτζάνες μακρόστενες
  • 1/2 κιλό κεφαλογραβιέρα
  • 300 γραμμ. μπέικον
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες. 2. Τις μουσκεύετε σε νερό με αλάτι, για να ξεπικρίσουν, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Έπειτα τις ξεπλένετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας. 3. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. 4. Κόβετε το τυρί σε μπαστουνάκια όσο ένα μικρό δάχτυλο. 5. Παίρνετε μια μακρόστενη φέτα μελιτζάνα, τοποθετείτε στην άκρη της ένα μπαστουνάκι τυρί και τη διπλώνετε σε ρολό. Στη συνέχεια τυλίγετε με μια φέτα μπέικον και στερεώνετε με οδοντογλυφίδα. 6. Βάζετε τα ρολά σε σειρές μέσα σε πυρίμαχο σκεύος. 7. Τα περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 200° C.