Σπαράγγια με ροκφόρ

21.03.2011

Διεγείρει τις αισθήσεις.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα σπαράγγια
  • 2 κουταλιές λιωμένο ροκφόρ
  • Λίγο νερό
  • 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μαρουλόφυλλα.

Οδηγίες:

Πλένετε τα σπαράγγια, τα στεγνώνετε και αφαιρείτε τον κάτω λευκό μίσχο τους. Τα μαγειρεύετε σε σκεύος ατ-μού για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε από το σκεύος και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αναμειγνύετε το ροκφόρ με λίγο νερό, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν σαν σάλτσα. Στρώνετε στα πιάτα σερβιρίσματος τα μαρουλόφυλλα, τοποθετείτε από πάνω τα σπαράγγια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ροκφόρ.