Τσουκνιδόπιτα

21.03.2011

Απίστευτη νοστιμιά

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλων)
  • 1 κιλό φρέσκιες τσουκνίδες
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • από 1 ματσάκι αρωματικά: μυρώνια, καυκαλήθρες, λάπαθο, άνηθο, μαϊντανό
  • 200 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Εκτέλεση:

Φορώντας γάντια κουζίνας, καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τσουκνίδα, σπανάκι και τα άλλα μυρωδικά, εκτός από το μαϊντανό και τον άνηθο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια (όλο το σώμα) και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τσουκνίδες, σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν (μέχρι 15’). Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Αν το μείγμα έχει πολλά υγρά, το αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά, ώσπου να περιοριστούν. Σ’ ένα ταψί ή πυρέξ στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε επάνω του το μείγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.