Πέστο τσουκνίδας

23.03.2011

Πραγματικά πες το κι έγινε!

Υλικά:

  • ½ κιλό τσουκνίδες, ζεματισμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλ. κουκουνάρι
  • 1 φλ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • χοντρό αλάτι/πράσινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένα

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ αρχικά: σκόρδο, κουκουνάρι, αμύγδαλο, ελαιόλαδο, μετά προσθέτουμε την τσουκνίδα, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο στα μακαρόνια ή τη διατηρούμε σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο επί μία εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ