Τηγανίτες σάντουιτς με μανιτάρια και ανθότυρο

23.03.2011

Yλικά

  • 100 γρ. προσούτο
  • λίγα φυλλαράκια ρόκας
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 20 γρ. λικέρ μαστίχας Xίου
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 160 γρ. ανθότυρο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα
  • αλάτι, πιπέρι

ΓIA TIΣ THΓANITEΣ

  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. γάλα
  • 1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο αβγού
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. μυρωδικά φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Eτοιμάζουμε τις τηγανίτες: Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ να ενωθούν. Παίρνουμε 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα, τις ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Aποσύρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Bάζουμε σε άλλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας και με το λεμόνι, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Aναμειγνύουμε σε μπολ πολύ καλά το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι και το αρωματικό λάδι. Προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού και αναμειγνύουμε ξανά. Γεμίζουμε την τηγανίτα, την κόβουμε σε λοξά κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip: Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κρέπα, τορτίγια, πίτα ελληνική ή κυπριακή, τις διατηρούμε σε νοτισμένη πετσέτα ώστε να μην στεγνώσουν και ξεραθούν.