Βελούδινη λακέρδα με πατατοσαλάτα και ρόκα

28.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φιλέτα λακέρδας
  • 2 μπαγκέτες λευκές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, ρίχνουμε τις πατάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση. Απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι την πατατοσαλάτα, πασπαλίζουμε με δυόσμο και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα λακέρδας. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και γαρνίρουμε με τη ρόκα κομμένη σε φυλλαράκια.

Tip.: Αν έχετε στη διάθεσή σας ήδη βρασμένες πατάτες, ο χρόνος εκτέλεσης της συνταγής μειώνεται κατά πολύ.