Αβγοσαλάτα με τόνο και τζίντζερ

26.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη στα δύο
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • ½ μοσχολέμονο (το ξύσμα του)
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΓΟΣΑΛΑΤΑ

  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα μοσχολέμονου και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε με προσοχή σε άλλο μπολ όλα τα υλικά της αβγοσαλάτας εκτός από τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Κόβουμε την μπαγκέτα στα δύο. Μοιράζουμε στα δυο κομμάτια την αβγοσαλάτα και απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τον τόνο. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις καρδιές μαρουλιού. Συνοδεύουμε με μπαστουνάκια αγγουριού.

Tip: Για μια πιο light έκδοση της συνταγής, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι και να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.