Ανοιχτό σάντουιτς με φιλετάκια αντζούγιας

06.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 8 φιλετάκια αντζούγιας
  • 4 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας pesto βασιλικού
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Eκτέλεση
Λιώνουμε μέσα σε μπολ τα 4 φιλέτα αντζούγιας με πιρούνι, προσθέτουμε το pesto βασιλικού και τη μαγιονέζα και αναμειγνύουμε. Ζεσταίνουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα και μόλις είναι έτοιμες, τις αλείφουμε με το μείγμα. Προσθέτουμε επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού από ένα φιλετάκι αντζούγιας. Ρίχνουμε και τους κύβους ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Tip: Μπορούμε να ενισχύσουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο φινόκιο ή φύλλα από αντίβ.