Τορτίγιες με αβοκάντο και μεθυσμένα φιλετάκια

16.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 τορτίγιες
  • 2 φιλετάκια χοιρινά μέτρια
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό αρωματικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • μερικά φύλλα μαρουλιού και ρόκας για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλετάκια με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αποσύρουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε μπολ. Το λιώνουμε με πιρούνι ρίχνοντας τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τους κύβους ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνουμε ελαφρά τις τορτίγιες στον φούρνο και απλώνουμε σε καθεμία την κρέμα αβοκάντο και από πάνω το φιλετάκι, τις πιπεριές και το κόλιαντρο. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το κόβουμε λοξά στη μέση. Το τοποθετούμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα μαρουλιού και πιπεράτη ρόκα.