Πατσαβουρόπιτα... απλώς ανεπανάληπτη

11.04.2011

Υλικά για την πίτα:

  • 200 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βουτάμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα. Στη συνέχεια τσαλακώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, περιχύνουμε την πατσαβουρόπιτα, ενώ είναι ακόμα ζεστή. Τη σερβίρουμε μόλις ρουφήξει το σιρόπι.