Σαλάτα σταμναγκάθι με μυζήθρα και αμύγδαλα

08.08.2011

Yλικά

  • 250 γρ. σταμναγκάθι
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σταμναγκάθι, το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε σε πετσέτα και το βάζουμε σε σαλατιέρα. Xτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το σταμναγκάθι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε τη μυζήθρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω στο σταμναγκάθι τη μυζήθρα, τα αμύγδαλα και το ρόδι και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.