Κεντάνες ή πράσα αυγολέμονο

11.05.2011

Yλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι
  • πιπέρι φεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε αυτό τα κομμένα πράσα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο, το αλάτι, το πιπέρι και μισό ποτηράκι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Ανακατεύουμε σε φλιτζάνι το αλεύρι, τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε με αυτόν τα πράσα ανακινώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού το μείγμα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Tip: Με την ίδια τεχνική, μπορούμε να μαγειρέψουμε σχεδόν όλα τα λαχανικά του χειμώνα ή της άνοιξης: Το κουνουπίδι, το λάχανο, τα κολοκυθάκια, τον αρακά αλλά και τις πατάτες.